I žene mogu biti uspješne preduzetnice- Prvi Sajam ženskog preduzetništva u Istočnom Sarajevu

Na koji način podstaknuti žene da se bave preduzetništvom govoriće se na Prvom sajmu ženskog stvaralaštva koji će se održati 12. oktobra u Tvrdimićima, opština Istočno Novo Sarajevo.

Na Sajmu će se predstaviti minimalno pet udruženja žena sa područja grada Istočno Sarajevo, kao i samostalne preduzetnice koji imaju ideje i sopstvene proizvode koje žele da plasiraju na tržište.  U okviru Sajma biće organizovana i edukacija, na kojoj će učesnici naučiti osnove preduzetništva – kako plasirati proizvode na tržište, privući i zadržati klijente, te kako koristiti internet i onlajn alate kao svojevrsnu prodavnicu, najavljeno je iz opštine Istočno Novo Sarajevo.

Sajam će biti organizovan na mjestu gdje je predviđena izgradnja izletišta čija realizacija je u nadležnosti opštine Istočno Novo Sarajevo, zajedno sa partnerima Udruženjem žena “Zlatne ruke” Istočno Sarajevo i Planinarskim društvom “Trebević”. Kroz zajedničku saradnju projekat finansiraju Ministarstvo finansija i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ambasada Švajcarske u BiH, UNDP i Investiciono-razvojna banka Republike Srpske.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *