Istočna Ilidža: Usaglašeni stavovi oko realizacije kapitalnih projekata u narednoj godini

Sjednica Skupštine opštine Istočna Ilidža nakon ranijih burnih dešavanja nastalih promjenom skupštinske većine i stopiranja određenih kapitalnih projekata, danas je nastavila sa radom na planiranju budžeta za realizaciju projekata za narednu godinu.

Naime, odbornici Skupštine opštine jednoglasno su usvojili prijedlog budžeta za narednu godinu u iznosu od 9,3 miliona KM. Odbornici su se na današnjoj sjednici usaglasili i oko amandmana koje je predložio SNSD sa koalicionim partnerima.

Po prvi put ove godine imaćemo sufinansiranje boravka djece u vrtićima na području opštine, izdvajaćemo pomoć  za pronatalitetnu politiku tako što ćemo majkama sa četvoro i više djece obezbjediti mjesečne prihode, riješićemo višegodisnji problem vodosnabdjevanja naselja Gornji Kotorac, koje je najviše pogođeno dosadašnjim nestašicama vode. S druge strane, planiramo riješiti i goruće pitanje rekontrukcije Trga kralja Aleksandra na Dobrinji 1, svi stanovnici opštine znaju u kakvom je stanju taj trg. Radili smo uglavnom na smanjivanju privilegija koje ima načelnik“, istakao je odbornik SNSD-a u skupštini opštine Nebojša Šešlija.

Načelnik opštine Marinko Božović smatra da su amandmani koji se odnose na proširenje socijalne zaštite, pronatalitetnu politiku i stipendije prihvatljivi, međutim njihovo usvajanje podrazumijeva određene korekcije dosadašnjih privrednih aktivnosti opštine.

Prihvatanjem amandmana smanjena su sredstva namjenjena medijima i obilježavanju krsne slave opštine. Osim toga, štediće se na potrošnji goriva i smanjenju računa mobilnih telefona.

Ono što je za mene važno jeste da će ranije predviđeni projekti biti realizovani. Oni se, prije svega, odnose na izgradnju i eksproprijaciju zemljišta vezano za izgradnju mosta u poslovnoj zoni Radulovac. Stanovnici opštine Istočna Ilidža mogu očekivati da ovaj značajan projekat bude realizovan početkom sljedeće godine. Osim toga, predviđena su sredstva za nastavak izgradnje kanalizacije u poslovnoj zoni koja se prostire od mosta do mosta gdje već imamo nove investitore“, kaže načelnik Božović.

Odbronici nisu usvojili rebalans budžeta za ovu godinu, koji iznosi 8,4 miliona jer je skupštinska većina bila uzdržana.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *