Izabrano novo rukovodstvo Opštine Istočna Ilidža

Na konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine Istočna Ilidža izabrano je novo rukovodstvo opštine.

 Odbornici, njih 23 svečano su položili zakletvu da će u naredne četiri godine raditi u interesu građana opštine Istočna Ilidža.

Za predsjednika Skupštine opštine izabran je Rade Ćosović (PDP), njegov zamjenik je Vanja Ruduljić (SRS dr Vojislav Šešelj). Zoran Avram (SDS) novi je stari zamjenik načelnika. Imenovani su i v.d. načelnici  odjeljenja:

  • Odjeljenja za opštu upravu – Mileta Vuković.
  • Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove – Ljiljana Maljukan.
  • Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti- Aleksandar Delića.
  • Odjeljenja za finansije- Željko Tepavčević .

Onos snaga u Skupštini opštine je na strani koalicije SDS i PDP pojačane odbornikom SRS dr Vojislav Šešelj, dok će opoziciju činiti odbornici SNSD-a, zajedno sa odbornikom Ujedinjene Srpske. Iako su zvanično preuzeli mandate odbornici DNS-a i odbornik DEMOS- a danas se nisu pojavili na konstitutivnoj sjednici pa je pravac njihovog političkog djelovanja u narednom periodu u SO Istočna Ilidža još uvijek nepoznat.

Novi/stari načelnik koji je opravdao povjerenje građana da i naredne četiri godine predstavlja opštinu Istočna Ilidža Marinko Božović, rekao je da će u narednom periodu fokus rada biti na stvaranju povoljnog privrednog ambijenta privlačenjem investitora, ali i institucionalno jačanje opštine osnivanjem novih javnih preduzeća.

“Uradili smo studiju koja je pokazala opravdanost osnivanja preduzeća vodovod i kanalizacija Istočna Ilidža, a kao prilog toj tvrdnji koristim i činjenicu da su stanovnici dvije opštine u proteklom periodu imali redukcije vode”, rekao je Božović dodavši da mnogi planirani projekti čekaju na realizaciju godinu dana iz razloga što nije bilo ozbiljnosti da se obezbijede finansijska sredstva zbog, kako kaže, političke korupcije i preletača u prošlom sazivu SO Istočna Ilidža.

Predsjednik Skupštine opštine Rade Ćosović (PDP) siguran je da će opština u naredne četiri godine doživjeti procvat. 

“Imali smo problema u protekle četiri godine kada je došlo do određenih nelegalnih smjena, kupovine odbornika, međutim sve smo to prevazišli.  Građani, ali i odbornici moraju shvatiti da blokada načelnika opštine ne vodi naprijed opštinu, saradnja i prosperitet su ono što vodi Istočnu Ilidžu naprijed”, napominje Ćosović.

Predsjednik najjačeg opozicionog kluba odbornika SNSD-a Vladimir Ćosović izjavio je da odbornici ove stranke nisu podržali imenovanja načenika odjeljenja jer je riječ o istim ljudima koji ni u prošlom mandatu nisu kvalitetno obavljali svoje dužnosti.

 Iz SNSD-a dodaju da će u narednom periodu biti konstruktivna opozicija i da će raditi u interesu svih građana.

Autor: S.V.

1 thought on “Izabrano novo rukovodstvo Opštine Istočna Ilidža

  1. Kako je 23 odbornika polozilo zdkletvu ako se nisu neki od njih nisu pojavili na konstutativnoj sjednici skupstine?
    Samo ga spinujete!!!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *