Izgradnja parkića za djecu na raskrsnici ulica Karađorđeva i Nikole Tesle

Čitateljka Bojana, poslala je pitanje na našu adresu, a mi smo se potrudili da pronađemo odgovor.

Iz opštine Istočno Novo Sarajevo, kojoj je pitanje i upućeno, dobili smo sljedeći odgovor.

“Na pitanje vaše čitateljke Bojane, koje govori o neravnomjernom ulaganju opštine Istočno Novo Sarajevo u svaki dio opštine, konkretno ulice Karađorđeva i Nikole Tesle, dajemo sljedeći odgovor:

1.       Opština Istočno Novo Sarajevo je u 2018.godini, u ulici Karađorđeva izgradila najmodernije igralište za djecu sa BERGO pločama kao podlogom, pripadajućim tribinama, zaštitnom ogradom, LED rasvjetom i sportskim rekvizitima, vrijednosti 130.000,00 KM. Radi se o najljepšem i najmodernijem igralištu u našoj opštini.

2.       U ovoj godini smo rekonstruisali ulicu Nikole Tesle (pored zgrade preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, a.d. Istočno Sarajevo, i pripremamo rekonstrukciju ulice Nikole Tesle, dionica od Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva a.d. Istočno Sarajevo, pa do Tržnice. Ovaj posao će biti okončan do kraja novembra.

3.       Opština Istočno Novo Sarajevo je rekonstruisala postojeće igralište u Karađorđevoj ulici (zamjena zaštitne ograde, golovi za mali fudbal i ocrtavanje terena), vrijednosti 20.000,00 KM, takođe u ovoj godini.

4.       U toku je tender za obnovu fasada na dvije stambene zgrade u ulici Cara Lazara, vrijednosti 100.000,00 KM.

Jako je bitno istaći da se u neposrednoj blizini tih ulica nalazi park „Sunce“, koji svakodnevno održavamo i popravljamo i unaprijeđujemo sve što postoji u njemu. Čitateljkino mišljenje uvažavamo, trudićemo se da još pojačamo sve naše aktivnosti u ovom, ali i u ostalim dijelovima naše opštine, a sve u cilju boljeg i uređenijeg izgleda naše lokalne zajednice i kvalitetnijeg života naših sugrađana.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *