21/02/2024

KK “Igman” osvojio tri medalje ne međunarodnom takmičenju u Banjaluci

U izuzetno jakoj konkurenciji karatisti Igmana iz Istočne Ilidže osvojili su tri medalje. Na vrh pobjedničkog postolja popeo se Andrej Vuković, Ana Kovač bila je srebrna, a Eleonora Kujača treća.

Ovo je jedan od najjačih turnira na prostoru BiH, a mi smo nastupali sa osam takmičara. Osvojili smo tri medalje što je, prema ocjeni stručnog štaba, izuzetan rezultat. Andrej Vuković je odlično odradio sve borbe i osvojio zlato u konkurenciji pionira, a moram naglasiti da su odlični bili i Matej Kovač i Vladan Gavrilović, takođe pioniri, kojima je nedostajalo malo sportske sreće da se nađu na pobjedničkom postolju. Eleonora Kujača se osvajanjem trećeg mjesta u kategoriji seniorki do 19 godina na najbolji način vratila nakon pauze zbog povrede. Posebno ću naglasiti uspjeh Ane Kovač, koja je takođe nastupala u kategoriji seniorki do 19 godina. U finalu se sastala sa Crnogorkom Marinom Raković, koja u svojoj riznici ima medalje sa svjetskih (jedna bronza) i evropskih prvenstva (tri bronze), medalju sa Evropskih igara (bronza) i koja je na dobrom putu da obezbijedi učešće na Olimpijskim igrama” – rekao je Mileta Vuković, jedan od trenera u Karate klubu “Igman”, prenosi SportDC.

Karate klub Energija iz Banja Luke bio je domaćin sedmog po redu Grawe-Energija kupa, na kojem su učešće uzeli takmičari iz 10 zemalja. Na ovom renomiranom kupu, koji je okupio brojne osvajače svjetskih i evropskih medalja nastupalo je 95 klubova i preko 1135 takmičara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *