21/02/2024

Koliko košta parking karta na Jahorini?

Popularna zimska turističa destinacija Jahorina zadnjih godina može se pohvaliti velikim brojem projekata koji su rezultat ulaganja u razvoj turizma na području olimpijske planine. Sa ulagnjima povećan je i broj stranih, ali i domaćih turista koji posjećuju Jahorinu.

Tokom sezone, a posebno vikendom zbog velike posjećenosti na Jahorini postoji problem parking mjesta, a i cijene parkinga zadnjih godina su korigovane.

Sat vremena košta 2 KM, dnevna karta 15 KM, dok je sedmodnevna od 50-60 KM u zavisnosti od mjesta parkiranja.

Ukoliko korisnik parkinga želi kupiti 7-dnevnu parking kartu dužan je sa ulaznim parking listićem doći do kase „Ogorjelica“ ili izlazne naplatne rampe i isti zamjeniti za parking karticu. Depozit od 2.00 KM je potreban za 7-dnevnu parking kartu. Sedmodnevna i sezonska parking karta ima neograničen broj prolazaka.

Kupovinom sezonske parking karte korisnik je dužan vinjetu koju dobije naljepiti sa gornje, lijeve, unutrašnje strane vjetrobranskog stakla vozila. 30 minuta od vremena plaćanja dužni ste napustiti parking mjesto na planini.

Kupovina sezonskih parking karata za zimsku sezonu 2019/20 moguća na prodajnom mjestu za parking na Ogorjelici, dok će tokom sezone prodaja sezonskih ski karata biti moguća i na izlaznoj rampi u naplatnoj kućici kod Hotela Nebojša. Olimpijski centar Jahorina je za zimsku sezonu 2019/20 pripremio i 60 novih parking mjesta na lokaciji kod hotela Board.

Kontrolu naplate parkinga i pravilnost korištenja parkirališta kontroliše ovlašteni radnik OC Jahorina, zato je svaki korisnik parking prostora dužan čuvati račune koji potvrđuju kupovinu parking karata. Kontrolor mora imati identifikacijsku iskaznicu na vidnom mjestu, na kojoj je ispisan naziv Preduzeća.

Ukoliko vlasnik parking kartice vrši zloupotrebu i koristi je na nesavjestan način, OC Jahorina zadržava pravo da istu ukine bez nadoknade.

U nastavku teksta donosimo vam cijene parking karata na prostoru OC Jahorina tokom sezone 2019/20.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *