Kraljica Elizabeta ganuta pjesmicom i crtežom koji joj je poslala djevojčica iz Sarajeva

Ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Field nedavno je na svom Twitter profilu objavio fotografije devetogodišnje Asye Isović iz Sarajeva koja je kraljici Elizabeti II poslala razglednicu, pjesmicu i crtež nakon čega je sasvim neočekivano dobila i odgovor iz Balmoral Castlea.”Odgovor njenog veličanstva je stigao. Ne mogu da vjerujem da se to dogodilo. Ovo će biti jedna od najljepših stvari u mom životu”, kratko je napisala malena Asya na svom Instagram profilu.

Iako odgovor ne potpisuje monarh Velike Britanije, lična dvorska dama kraljice Elizabete II napisala je Asyi Isović da je kraljica ganuta njenom pažnjom i pošiljkom.

Njena majka Mehtap Ozer Isović kazala je za Klix.ba kako je Asya pokazivala interes za crtanje još od svog rođenja. Ističe da je još kao beba njena kćerkica šarala i crtala po zidovima te napominje da je to njena najveća strast.

“Ovo ljeto sam gledala film o kraljicinim ljubimcima, psima pasmine corgi. I to je bila moja inspiracija. Odmah sam nacrtala britanskog vojnika s ovim psima i tada sam sama sebi rekla zašto da joj ne pošaljem svoje crteže kada kraljica Elizabeta već voli corgije. I mama mi je pomogla da pošaljem kraljici svoje crteže”, kazala nam je Asya.

Ona je rekla kako i jeste i nije očekivala odgovor kraljice Elizabete II, a argument za to pronalazi u činjenici da ona dobije više od 300 pisama i to svakodnevno.

“Ja sam najprije njoj poslala pismo, ali ona nije odgovarala iako sam znala zašto. Kraljica Elizabeta pročita oko 300 pisma svakog dana. To je ogroman broj. Isto tako, na ljetnom raspustu sam joj opet poslala pismo. Svaki dan sam otvarala poštansko sanduče, ali odgovora nije bilo. Kada sam se jednog petka vraćala iz škole, otvorila sam sanduče i odgovor je bio tu. Kraljicino pismo je bilo u kutiji. Bila sam presretna”, dodala je ova simpatična devetogodišnjakinja.

Na samom kraju Mehtap nam je kazala kako se na pismu nalazio biljeg s oznakom “Royal Mail”, a pojašnjava nam da je adresa s koje je pismo poslano zapravo dvorac Balmoral, kraljicina vikendica u Škotskoj.

IZVOR: Klix.ba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *