29/02/2024

„Leitneru“ od OC “Jahorina” ugovor od 24,6 milona KM

Konzorcij osam preduzeća, koji predvodi kompanija „Leitner“ iz Italije, gradiće žičaru u ski – centru „Igrišta“ kod Vlasenice i za taj posao će im biti plaćeno 24,6 miliona maraka.

 

Zajedno sa Italijanima u ovaj posao su uključeni „Gradeks“ iz Zvornika, „Institut za zaštitu i ekologiju“ Republike Srpske i „Routing“ iz Banjaluke, „Kaldera Company“ iz Laktaša, „Profil – Isolation“ iz Doboja, „Stam Petrović“ iz Istočnog Starog Grada, „Strucon“ iz Sarajeva.

Oni su odnijeli pobjedu na nedavno okončanom tenderu koji je raspisao Olimpijski centar Jahorina gdje im je jedini konkurent bila kompanija „MGBH“ iz Sarajeva, a čija je ponuda odbačena kao neprihvatljiva jer nije dostavljena dokumentacija koja je tražena u postupku javne nabavke.

Inače, šestosjedna žičara biće duga 850 metara, što znači kako će „Leitneru“ i ostatku konzorcija za svaki metar biti plaćeno oko 29.000 maraka.

Prije nego što će dobiti novi milionski posao, „Leitner“ je na Jahorini izgradio gondolu Javor-Partizan vrijednu 16 miliona KM i žičaru Rajska dolina, za koju su dobili 17 miliona KM.

Podsjećamo, vlast u Srpskoj po drugi put pokušava da oživi ovaj ski-centar, ovaj puta preko OC Jahorina, koji ga je preuzeo na upravljanje.

 

IZVOR: Capital/ D. Tovilović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *