Пет. дец 8th, 2023

MINISTAR SEVLID HURTIĆ NACRTAO VOZILO U TENDERU: „Nipexu“ rok od 30 dana i 103.000 KM

Tender je raspisan 15. avgusta, a resorni ministar nabrojao je sve što bi volio da ima u vozilu, od dekor inserata od aluminija „Silver Rise“ za instrument ploču i obloge vrata, do senzorskog otvaranja i zatvaranja gepeka i touch screen ekrana u boji…

Izvor: Pratimo tendere/Žana Karić Gauk

 

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine ove godine uplaniralo je kupovinu automobila. Tehničke specifikacije bile su lista želja ministra Sevlida Hurtića, a onda se, kao druga strana u ugovoru, prepoznao tuzlanski „Nipex“. Građane je to koštalo 88.034 KM bez uračunatog PDV-a (103.000 KM s porezom).

Tender je raspisan 15. avgusta, a resorni ministar nabrojao je sve što bi volio da ima u vozilu, od dekor inserata od aluminija „Silver Rise“ za instrument ploču i obloge vrata, do senzorskog otvaranja i zatvaranja gepeka i touch screen ekrana u boji.

Već u tim tenderskim uslovima, upozoravali su monitori portala PratimoTendere, bilo je jasno da je po srijedi diskriminacija ponuđača.

Osim toga, ponuđaču je za isporuku vozila ostavljen rok od tek 30 dana, što je bio jasan znak da je željeno vozilo na lageru.

Hurtić nije dugo čekao, a s ponudom mu se javio tuzlanski „Nipex“ – 88.034 KM bez poreza. Kako nije bilo drugih ponuđača, samim tim ni žalbi, ugovor je ekspresno potpisan 29.septembra.

Jasno, firma je zastupnik među ugovornim organima popularnih marki vozila – Volkswagen i Škoda.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *