Ministar u Vladi RS ne zna osnovne podatke iz resornog ministarstva kojim upravlja?

Zasjedanja Narodne skupštine Republike Srpske nerijetko su se znala pretvoriti u lične obračune pojedinih poslanika, kršenja pravila zasijedanja,  zviždanje, nedolično ponašanje funkciji koju obnašaju i slično. Juče se desio još jedan veliki propust ministra privrede i preduzetništva Vjekoslava Petričevića, koji na pitanja narodnog poslanika iz opozicije nije znao osnovne podatke iz resornog ministarstva kojim upravlja, odnosno nije znao da nabroji poreze i doprinose i koliko iznose.

Opozicioni poslanici, najavili su danas da će ako se ne ispune njihovi zahtevi o smjeni Petričevića, pokrenuti proceduru i skupljati potpise za njegovu smjenu.

Ovo je još jedan od dokaza nestručnosti pojedinaca na brojnim funkcijama koje obavljaju a koje se najblaže rečeno, negativno odražavaju na cijeli društveni sistem koji trpi zbog stranačke podobnosti, dok stručni ljudi, nažalost, nemaju priliku da obavljaju poslove za koje su se školovali. Između ostalog , i preispitivanje stečenih diploma, pitanje je kojem nije data ni saglasnost raspravljanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *