Načelnik opštine Ilidža Nermin Muzur čestitao Vaskrs pravoslavcima

Načelnik opštine Ilidža Nermin Muzur posjetio je danas crkvu Svetog Save u Blažuju koja predsatavlja značajan vjerski objekat za sve pravoslavne Srbe koji žive na području ove opštine na teritoriji Federacije BiH.

 “U susret pravoslavnom prazniku Vaskrsu smo posjetili Darka Danilovića paroha blažujskog i Crkvu Sv. Save u Blažuju. Prilikom posjete i obilaska razgovarali smo o redovnim aktivnostima, o obilježavanju 125. godišnjice i mnogim drugim zanimljivim temama”, napisao je načelnik na zvaničnoj stranici na društvenim mrežama.

Prilikom posjete učesnici su potpisali Program podrške vjerskim zajednicama kojim je ove godine povećan iznos koji se izdvaja za podršku vjerskim zajednicama.

“Ova zaista ugodna posjeta i razgovor sa našim parohom Darkom Danilovićem, ni najmanje mi ne smeta da produžim u jednu od naših ilidžanskih džamija i obavim džumu namaz. Ovo je bogatstvo koje trebamo čuvati, njegovati i biti primjer svima kako može”, istakao je načelnik ujedni čestitajući Vaskrs  pravoslavnim vjernicima “molim Gospodara da svako na svoj način doprinese miru i prosperitetu naše domovine”, zaključuje Muzur.

Crkva je inače zajedno sa grobljem proglašena za nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine.

Autor: Sanja Vasković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *