Načelnik opštine Istočna Ilidža drsko odgovarao na pitanja našeg novinara

Građani Ravnogorske ulice u opštini Istočna Ilidža godinama vode borbu za osnovne infrastrukturne uslove. Dio ulice uz magistralni put Sarajevo- Foča jos uvijek nema kanalizaciju, trotoar, a borba za par stubova rasvjete koja je uoči izbora intenzivirana, nakon izbora ostala je mrtvo slovo na papiru.

Riječ je o dijelu ulice koja je asfaltirana od strane SDS- ovog načelnika Predraga Kovača do kuće za koju je rečeno, prema nečijem nahođenju, da je dom glasača SNSD- a. Spin Info i ranije je ukazivao na ove probleme zahtijevajući reakciju nadležnih.

Problem osvjetljenja ove ulice razlog je loše saradnje između opštine Istočna Ilidža i nadležnog preduzeća Elektrodistribucije koji se mimoilaze u rukovodećim stranačkim strukturama.

Ukazivanjem na probleme građana Istočne Ilidže i molbe za osvjetljavanje ulice od strane medija, radnici Elektrodistribucije postavili su stubove, ali sijalica nema.

Danas smo se obratili novom/starom načelniku opštine Marinku Božoviću koji je u neformalnom razgovoru našem novinaru na pitanje kada će konačno postaviti rasvjetu u ovom dijelu opštine i zašto se oglušio na apel stanovnika Vojkovića rekao da prestanemo pisati, jer što više budemo snimali i pisali o ovom problemu, postavljanje rasvjete trajaće sve duže.

Iako možemo razumijeti načelnika da je promjena skupštinske većine u Istočnoj Ilidži zadnjih mjeseci blokirala rad skupštine, a samim tim i realizaciju planiranih projekata, ipak je ovakvo obraćanje medijima neprimjereno, čime se pokazalo da se ne radi u interesu građana.

Izgleda sa naši političari još uvijek nisu svjesni uloge medija kao korektora vlasti i glasa građana i da se obraćenjem medijima obraćaju svim građanima Istočne Ilidže.

Redakcija

9 thoughts on “Načelnik opštine Istočna Ilidža drsko odgovarao na pitanja našeg novinara

 1. Postovani, ako sam dobro upucen radi se o Vaskovicima. Domacinsko porodice koje su zahvaljujuci gdin-u Kovacu u cijem mandatu je asfaltiran prilazni put na koji su cekali Vaskovici min 200 godina kao starosjedioci.
  Predstavnici SNSD a a nase komsije su pricale da I’m je Kovac I SDS asfaltiran prilaze stalama.
  Tacno, Ali kao pravi domacin gradili su stale I torove u livadi a prolaskom magistralnog puta one su dosle u prvi plan. Ovi sto nisu domacin to nikad nece razumjeti.

 2. Rasvjeta, Posto je professionalno uradjen pristupne put sve sa kisnim odvodom jer se radi o putu koji je relativno strm. U narednom periodu tacnije nakon toga su oznacene pozicije za stubove javne rasvjete. Nekako u istom periodu je ED oznacila pozicije za postavljanje stubova za zamjenu postojecih drvenih stubova u naselju u cilju poboljsanja naplate utroska elek. Enerije I postavljanje sativa na stubove.

 3. ED, je ovaj posao prolongirala. Pravno lice koje odrzava rasvjetu na podrucju opstine II je postavili par betonskih stubova koji su odgovarali specifikaciji ED Pale a ostatak su trebali postaviti oni radi se o stubovima 610 dok je su postavljeni bili 320 I odgovarali su specifikaciji I author ovog teksta to razumije. Medjutim general I problem je bio dotrakala EE mreza napravljena 50 tih godina I nedostatak mjernih mjesta sa kojeg bi se napojila rasvjeta jer na toj strani magistralnog puta nema mjernog mjesta. Author to razumije.

 4. Da bi se rijesio problem, pokrenuo je Projekat postavljanje javne rasvjete duz magistralnog puta na potezu od mosta do pekare Ukrina I to je nazalost usporeno od strane vlasnika zemljista iako se isto nalazi u putnom pojasu min 6 m od kolovozne trake. Author to zna. Da ove rasvjete bi nspajanje bilo prebaceno na drugu stranu puta. Betonski stub na strani Vaskovica se trebao postaviti pored pristupnog puta Ali I to su vlasnici zemlje osporili. Takvi smo, Nasi smo I najbolji smo!
  Samo kad bi se pogledali u ogledalo.

 5. Nase stage komsije ugledni donacini su zahvljujuci gdin-u Kovacu rjesili goruce pitanje asfaltiranja prilaznog puta iako su na to cekali min 200 godina. Nazalost I te gofine su nase komsije is SNSD govorili kako je Kovac asfaltirao prilaze Stalama I torovima.
  Mada be znaju da u donacini gradili stale ispred kuca I da je magistralni put prepolovio njihova imanja.

 6. Pustite mi komentar!
  Tacno je sve sto pise ovaj Mile.
  Slabo je Autor informisan. Mora otici u to naselje pa popricati sa domacinima.

 7. Hahaha
  Valjda Vaskovici znaju ko je od njih zaustavljao zavrsetak radova. Urednik/ca bi to trebala znati.
  Zakopajte malo po komsiluku.
  Mile kralju.
  Takvi smo 200 godina. Omg

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *