Načelnik Višegrada ignoriše i odluku suda u I. Sarajevu

Odbornici skupštinske većine, koju čini osam stranaka odlučili su na proširenom kolegiju opštinskog parlamenta da se, prema presudi  Okružnog suda u Istočnom Sarajevu , prva sjednica skupštine opštine održi 18.novembra ove godine.

Ono što nažalost moram da konstatujem i da znaju građani Višegrada je da načelnik opštine Mladen Đurević opet nije iskazao spremnost za bilo kakvu vrstu dijaloga i kompromisa nego je na čudan način tumačio presudu Okružnog suda u Istočnom Sarajevu u kojoj piše  “da u ponovnom postupku otklone nepravilnosti sa prve sjednice Skupštine opštine“, rekao je predsjednik OO SDS Višegrad Miroslav Кojić.

On je izrazio čuđenje da  aktuleni načelnik ne vidi tako sudsku presudu već da će je rekao da će podnijeti zahtijev Narodnoj skupštini da se raspusti SO Višegrad i da se održe novi izbori.

Кolegiju su prisustvovali i čelnici stranaka koji su izrazili želju da se sjednica skupštine održi i da grad počne normalno da funkcioniše.

“Nije nam jasno ponašanje načelnika, koji pripada SNSD, ako je na sastanku predsjednik te partije u Višegradu Pero Petrović jasno rekao da je on za održavanje prve sjednice i usvajanje budžerta za narednu godinu“, dodao je Кojić.

Odbornik DNS Srpko Baranac kaže da načelnik uporno osporava da neko drugi ima 11 odbornika i da ima većinu.

On prvi ne želi dobrobit ovom gradu . Mi odbornici većine nećemo da budemo opozicija gradu, ako smo to samom načelniku”, naveo je Baranac.

Predsjednik Skupštine opštine Višegrad u prošlom sazivu koji je presjedavao sastankom Bilal Memišević kaže da je proizvkom utvrdio da postoji skupštinska većina.

„Oni su se usaglasili da 18. novembra održe konstitutivnu sjednicu opštinskog parlamenta sa dnevnim redom predviđenim poslovnikom i kako nalaže sudske presude suda u Istočnom Sarajevu”, kaže Memišević.

Opština Višegrad je ove godine bila na privremenom finansiranju. Načelnik Đurević tvrdi da je poslao nacrt budžeta ministarstvu za 2022. godinu.

Pitanje je ko će ga usvojiti ako bi se skupština rasputila ili on priželjkuje novo privremeno finansiranje u kom su svi građani na gubitku, a on na dobitku.

IZVOR: BN

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *