21/02/2024

NAJAVLJUJEMO: Premijera filma “Težina lanaca 3”

Premijera filma “Težina lanaca 3” režisera Borisa Malagurskog biće održana 10. marta 2020. godine u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Treći dio kontroverzne dokumentarne trilogije srpsko-kanadskog filmskog režisera Borisa Malagurskog objašnjava kako vojno-industrijski kompleks, moćne korporacije i političke interesne grupacije ugrožavaju naše zdravlje i goli opstanak, fokusirajući se na primer Srbije i drugih država širom svijeta poput Italije i Bolivije.

Kroz analizu NATO bombardovanja Srbije osiromašenim uranijumom i gađanja postrojenja na mapama hazarda, što je dovelo do porasta u broju malignih oboljenja kod građana i ekološke katastrofe, film objašnjava kako je naš prostor postao eksperimentalna laboratorija velikih sila. U nastavku se film bavi i temama genetički modifikovane hrane i zagađenja naše životne sredine, kao i uništavanja naših prirodnih resursa kroz izgradnju mini-hidrocentrala.

Dokumentarac na kraju razotkriva truli sistem u kojem živimo i predstavlja inspirativne priče boraca za bolje društvo, kako u Srbiji, tako i u Čileu i Kubi, sa ciljem da se svi građani pokrenu i preduzmu nešto konkretno kako bi živjeli u zdravijoj i pravednijoj Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *