Nakon medijskog pritiska Grad Istočno Sarajevo otpisao dug samohranoj majci

Nakon što smo prije par mjeseci objavili priču o samohranoj majci petoro djece iz Istočnog Sarajeva Radmili Nogo kojoj su već pola godine blokirana primanja na osnovu potraživanja Grada Istočnog, tada Srpskog  Sarajeva, iz 1997. godine za ustupanje zemljišta i građevinskog materijala raseljenim licima, krenula je pravna, medijska a prije svega politička borba Radmile za ostvarivanje svojih prava. U ovom slučaju prava na novčana primanja, Radmilinu platu i penziju za maloljetnu ćerku koja su bila blokirana kako bi se namirio dug od oko 12 000 KM.

Zahvaljujući, prije svega medijskom pritisku na čelnike Grada Istočno Sarajevo, ovaj slučaj dobio je svoj epilog na danas održanoj sjednici Skupštine Grada Istočno Sarajevo gdje je dug Radmile Nogo iz 1997. i zvanično otpisan. Slijedi sudska procedura.

Zahvaljujem se Gradu Istočno Sarajevo, a prije svega šefu kabineta gradonačelnika Ognjenu Jugoviću jer su uradili ono što su i obećali. Mene nakon deblokade računa čeka namirivanje svih u međuvremenu pristiglih obaveza i troškova prema državi. Hvala i vašem mediju jer ste prvi objavili priču. Bilo je ovo sve previše za jednu ženu, već godinama opterećenu vođenjem borbe za višečlanu porodicu“, kaže gospođa Radmila Nogo u izjavi za SPIN Info.

Umjesto da institucije i oni koje su izabrali građani rade u njihovom interesu, svakodnevni problemi građana rješavaju se medijskim pritiskom.

Autor: Sanja Vasković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *