Пет. дец 8th, 2023

Nakon pisanja našeg portala sredstvima opštine INS nabavljaju se protivpožarni aparati

U Istočnom Novom Sarajevu početkom godine u razmaku od dva mjeseca desila su se tri požara. Na sreću, žrtava nije bilo, ali je na objektima pričinjena veća materijalna šteta. Riječ je o zgradama u kojima nije bilo aparata za gašenje požara, iako Zakon o zaštiti od požara RS nalaže da su subjekti zaštite od požara obavezni da drže u pripravnosti ispravne uređaje, alat i opremu za gašenje požara na mjestima koja su lako pristupačna.

 

SPIN Info je u martu pisao o problemima nedostatka protivpožarnih aparata, ali i korupciji prilikom tehničkog prijema zgrada, o čemu su svjedočili stanari novih zgrada u Hilandarskoj i Dečanskoj ulici u opštini Istočno Novo Sarajevo.

 

Načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katića tada nije odgovorio na naša pitanja, odnosno nije javnosti pojasnio kako to da zgrade koje nemaju adekvatnu protivpožarnu zaštitu prolaze tehnički prijem opštinske komisije, ali je juče prilikom potpisivanja ugovora sa predstavnicima zajednica etažnih vlasnika istakao da će, na njihov prijedlog, najveći dio sredstava otići za nabavku protivpožarnih aparata.

 

“Prioritet je protivpožarna zaštita, jer smo u prethodnom periodu imali tri požara u stambenim objektima i želja nam je da to u narednom periodu spriječimo”, naglasio je načelnik Katić, navodi se na zvaničnoj stranici opštine.

 

Za zajednice etažnih vlasnika iz opštinskog budžeta izdvojeno je 60.000 KM.

 

Autor: Redakcija

 

Tekst o protivpožarnoj zaštiti:

 

Stambeni objekti u Istočnom Novom Sarajevu nemaju adekvatnu protivpožarnu zaštitu

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *