Nakon pisanja Spin info Pravobranilaštvo RS podnosi tužbu protiv firme „ECO PRODUCT“

Korak ka raskidanju ugovora. 

 

Nakon što smo otkrili aferu bivšeg načelnika Bratunca Srđana Rankića u vezi sa dodjelom zemljišta pod 20-godišnji zakup svom zetu,  vlasniku firme „ECO PRODUCT“, klupko nezakonitog djelovanja bivšeg načelnika se odmotava.

 

Piše: Slađan Tomić

 

Naime, Spin info je u posjedu dopisa Pravobranilaštva Republike Srpske upućenog zamjeniku načelnika opštine Bratunac.

 

Zamjenik pravobranioca Republike Srpske Vladan Pejanović obavijestio je Opštinu Bratunac da je Pravobranilaštvo podnijelo tužbu protiv „ECO PRODUCT-a.“

 

 

Obavještavamo Vas da je ovo sjedište zamjenika Pravobranioca Republike Srpske, postupajući po aktu opštine Bratunac, te u skladu sa dostavljenim materijalnim dokazima od strane opštine Bratunac, podnijelo Okružnom privrednom sudu u Bijeljini, tužbu, u parničnom postupku, u pravnoj stvari opština Bratunac, protiv tuženog DOO ‘ECO-PRODUCT’ Srebrenica radi utvrđivanja ništavnosti ugovora o dodjeli zemljišta u okviru industrijske zone na lokalitetu ‘Ciglana’,  broj: 02-020-325/22 od 27.09.2022. godine i predaje u posjed zemljišta, v.c. 5.000,00KM“, navodi zamjenik pravobranioca Republike Srpske.

 

 

Podsjetimo, početkom jeseni prošle godine tačnije 27.9.2022. opština Bratunac zaključila je sa firmom „ECO PRODUCT“ ugovor o dodjeli u zakup zemljišta u okviru industrijske zone na lokalitetu “Ciglana” ukupne površine od 5.474 m2. Ugovor je zaključen na 20 godina počev od 1.10.2022. Opštinu je zastupao tadašnji načelnik Srđan Rankić, a firmu “ECO PRODUCT” zastupao je Rankićev zet Milovan Bojić. Ugovorom je definisano da će se zemljište koristiti isključivo za izgradnju dvije solarne elektrane, a ukupna godišnja zakupnina je 1.642,20KM.

 

Pomenuta firma, tvrde naši izvori, nema licencu za proizvodnju solarne električne energije, kao što je navedeno u ugovoru, već se bavi proizvodnjom i reciklažom guma.

 

Bivši načelnik Bratunca nezakonito zetu dodijelio zemljište u zakup na 20 godina, pljušte krivične prijave

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *