Сре. дец 6th, 2023

Naredne sedmice otvara se državni zatvor u Vojkovićima

Zavod za izvršavanje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, u Vojkovićima svečano će biti otvoren u srijedu 22. jula, najavljeno je iz Ministarstva pravde BiH.Novoizgrađeni državni zatvor u Istočnom Sarajevu, koji bi trebao biti najsigurnija zatvorska ustanova u regiji, prostire se na 24.000 metara kvadratnih i ima 348 mjesta, od čega je 298 namijenjeno za osuđenike i 50 za pritvorenike.

Ovaj objekat je izgrađen 2017. godine. Izgradnja zatvora koštala je malo manje od 40 miliona eura, od čega je 11 miliona donatorskih sredstava, a ostalo su kreditna i sredstva iz Budžeta BiH. Zbog kašnjenja plaćali su se milionski penali.

U državnom zatvoru će biti smješteni osuđenici po raznim krivičnim djelima – organizovani kriminal, ratni zločin, zloupotreba položaja i ovlasti te trgovina drogom.

Više detalja o svečanom otvaranju za sada nije saopšteno, osim što će u cilju sprečavanja širenja bolesti izazvene virusom korona, Ministarstvo pravde na otvaranje pozvati samo predstavnike javnih radio-televizijskih sistema u BiH, te javne novinske agencije.

Novoizgrađeni državni zatvor u Istočnom Sarajevu, trebao bi biti najsigurnija zatvorska ustanova u regiji.

IZVOR: Klix.ba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *