NAŠ STAV: Građani Istočne Ilidže ostaće uskraćeni za realizaciju planiranih projekata

Piše: Sanja Vasković

Predstavnici opštine Istočna Ilidža danas su u Hramu Nerukotvorenog obraza Hristovog na Kuli proslavili Dan i krsnu slavu opštine – Svetog Velikomučenika Geogrija.

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, slava opštine obilježena je skromno. Rad opštinskih organa proteklih mjeseci prilagođen je trenutnoj situaciji, što podrazumijeva da je rad skupštine opštine stopiran dok se ne stvore uslovi za njen nastavak.

Ako se osvrnemo na dosadašnji rad skupštine opštine možemo zaključiti da je, bez obzira na pandemiju virusa korona, realizacija projekata opštine Istočna Ilidža odavno stopirana. Još 4. oktobra prošle godine nakon što je SNSD, zajedno sa svojim koalicionom partnerima, obezbjedio većinu u skupštinskim klupama.

Iako je tada Nebojša Šešlija, šef Kluba SNSD-a, izjavio da nova skupštinska većina želi da zajednički kreira bolji ambijent za sve stanovnike Istočne Ilidže s ciljem poboljšanja standarda svih stanovnika, a načelnik opštine Marinko Božović (SDS) da sve ono što je započeto nema razloga da se ne završi, realizacija započetih projekata u ovoj opštini pod znakom je pitanja.

Neki od projekata čija je realizacija planirana još dok je skupštinom opštine rukovodila većina predvođena SDS-om i PDP-om su izgradnja buduće zgrade Gimnazije, te izgradnja mosta u naselju Radulovac kako bi se otvorio prostor za dovođenje investitora u poslovnoj zoni “Od mosta do mosta”, gdje još uvijek, napominjemo, nisu obezbjeđeni osnovni infrastrukturni uslovi kao što su odvođenje otpadnih voda, rasvjeta, trotoar i slično.

Sve je ovo planirano ranije, a prijedlozi nove skupštinske većine odnosili su se na sufinansiranje boravka djece u vrtićim, pomoć  za pronatalitetnu politiku, povećanje broja stipendista, rješenje višegodisnjeg problema vodosnabdjevanja naselja Gornji Kotorac, rekontrukcija Trga kralja Aleksandra na Dobrinji I…

Sve ovo je planirano, započeto, najavljeno, ali imajući u vidu dosadašnja neslaganja između načelnika i nove skupštinske većine oko raspodjele budžetskih sredstava, kao i činjenicu da će se njihove naredne aktivnosti usmjeriti prije svega na lokalne izbore, građani Istočne Ilidže ne mogu očekivati da će političati bar narednih mjeseci raditi u njihovom interesu. Nakon toga, slijedi period formiranje nove/stare vlasti i tako u nedogled…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *