Нед. дец 3rd, 2023

Nastavlja se uništavanje basket terena u Trebinju koji još uvijek nema obećani video nadzor

U trebinjskom naselju Ložiona 30. maja tekuće godine svečano je otvoren basket teren sa jednim košem. Teren je otvorio Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

 

Samo par dana nakon svečanog otvaranja, plastična podloga terena je popucala, a SPIN Info je još u avgustu pitao nadležne gdje su uložena sredstva u visini od  40.000 KM koliko je navodno izdvojeno za ovaj teren, ali odgovor od Grada Trebinja i gradonačelnika Mirka Ćurića nikada nismo dobili.

 

 

Teren sa plastičnom podlogom, jednim košem, nedovoljnom visinom zaštitne ograde i bez obećane rasvjete i video nadzora često je bio meta nesavjesnih pojedinaca koji su uništavali zajedničku imovinu.

 

O ovom problemu se tek nedavno oglasio gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić potvrđujući za portal Jadran Trebinje da je nadležnim poznato ko uništava igralište na Ložioni.

 

 

 

Kako se radi o terenu finansiranom od strane Grada Trebinja, novcem svih građana, jasno je da je ovakav gest nedopustiv, a trebao bi biti i kažnjiv. A da su samo, kako se moglo čuti u najavama i tokom same izgradnje terena, ugrađene kamere, počinilac bi bio lako pronađen.

 

“Treba graditi onima koji će to održavati, to uništavaju oni koji tu žive. Naš cilj je da svako igralište pokrijemo video nadzorom, zašto bismo gradili onima koji  uništavaju”, poručio je Ćurić za Jadran ne precizirajući zašto do sada video nadzor nije urađen iako je igralište otvoreno još u martu ove godine.

 

Izvjesno je i da građani Trebinja neće dobiti informacije gdje je uloženo 40.000 KM njihovog novca i zašto je teren izmješten sa lokacije na kojoj se nalazio kultni basket teren u ovom naselju.

 

IZVOR: Jadran/Spin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *