Сре. дец 6th, 2023

Nema potvrđenih slučajeva zaraze korona virusom u Istočnom Sarajevu

Do sada nije potvrđen nijedan slučaj zaraženosti korona virusom u Istočnom Sarajevu, rekao je direktor Bolnice “Srbija” Nebojša Šešlija i dodao da je do sada u ovoj zdravstvenoj ustanovi postojao jedan slučaj gdje je pacijent zbog sumnje zaraženosti bio u izolaciji. Međutim, nakon detaljne pretrage kod pacijenta nije potvrđana zaraženost korona virusom.

Govoreći o spremnosti Bolnice “Srbija” da adekvatno odgovori ovom trenutno gorućem zdravstvenom problemu u svijetu, Šešlija kaže:” Bolnica ‘Srbija’ je uvažila sve preporuke Ministarstva zdravlja, odnosno da za prve slučajeve za koje se pojavi sumnja da boluju od korona virusa budu spremljene sobe za izolaciju na infektivnom odjeljenju naše bolnice. U slučaju povećanog broja zaraženih pripremaju se prostorije bivšeg odjeljenja pulmologije koje je funkcionalno izdvojeno od same ustanove i bićemo spremni da odgovorimo ukoliko dođe do pojave zaraženih ovim virusom.”

Kada je riječ o zaštitnoj opremi, prije svega maskama, istaknuto je da ih ima u dovoljnim količinama.

U Bosni i Hercegovini registrovano je 11 slučajeva korona virusa, a naša država počela je provoditi mjeru zabrane ulaska strancima koji dolaze iz područja najteže pogođenih korona virusom. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *