Nemamo grijanje, ali su nam obećali gondolu

Prije par dana u Palama je palo novo obećanje. Ovu opštinu posjetio je ministar saobraćaja i veza u Vlade Republike Srpske Nedeljko Ćorić, i zajedno sa načelnikom opštine Boškom Jugovićem, direktorom OC Jahorina Dejanom Ljevnajićem i  predsjednikom Nadzornog odbora Nedeljkom Elekom najavio novi mega- giga projekat, gondolu vrijednosti 96 miliona maraka.

 

“Vlada Republike Srpske daće garanciju od 96 miliona KM za izgradnju gondole Pale-Jahorina, kapitalni projekat koji će promijeniti izgled cijele Sarajevsko-romanijske regije”, rekao je Elek novinarima zajedno sa svojim kolegama koji su sve do juče ratovali oko Jahorine,  a sad u opštem, čitaj ličnom interesu, odlučili zakopati ratne sjekire. Čak je i DEMOS-ov fukcioner Dejan Kojić preko noći odustao od “borbe za Jahorinu” i podržao veliki projekat.

 

Ova vijest obradovala je veliki broj Paljana jer su na kratko zaboravili na hladne radijatore i u krevet legli maštajući o novoj toplani koja još uvijek nema idejni projekat ni lokaciju na kojoj će se graditi, ali ima prosute cijevi po gradu koje služe za slikanje sumnjičavim novinarima koji se usude da pitaju koliko je para iz budžeta potrošeno za taj hudinijev poduhvat. San o gondoli i cifri od 96 miliona koju građani ne mogu ni pojmiti održava ih u životu i kada kroz centar opštine prolaze prijeratnim putevima punim rupa jer, gondola je gondola.

 

 

Iako do te iste Jahorine ne mogu doći zbog cijena koje nisu prilagođene običnom čovjeku, iako je Jahorina još najmanje planina Paljana čiji načelnik nezakonito prebacuje million maraka građana za projekte na Jahorini, projekte kojih još uvijek nema. A na zemlji opštine Pale preprodatoj po trostruko većim cijenama nići će neki novi apartmani. Ali to nije ono što ćete  u medijima čuti, za to je svake sezone rezervisana ista mantra “ovo je najbolja sezona na Jahorini do sada”, “rekordan broj skijaša” i slično .

 

Kažu, svi su glasali da je gondola u opštem interesu, a gondola, i ako bude izgrađena služiće za neka nova predizborna obećanja, neke nove tenderske malverzacije, i dodatno bogaćenje onih koji otpali od sopstvenog naroda koji štedi na ulju od 4 KM, žive u nekoj paralelnoj stvarnosti.

 

Autor: Sanja Vasković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *