22/02/2024

OC Jahorina ucjenjivao SO Trnovo da prodaju zemljište na Jahorini koje su kasnije troduplo više preprodavali?

Olimpijski centar Jahorina uslovljavao je Skupštinu opštine Trnovo da im proda zemljište po cijeni od 300 KM koje je u vlasništvu ove izrazito nerazvijene opštine, a koje su oni poslije prodavali troduplo skuplje, tvrde odbornici skupštinske većine u otvorenom pismu upućenom srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku povodom njegove najave da će Jahorinu proglasiti Nacionalnim parkom.

 “Pozvali su se na Vas i prijetili upravo time da ćete proglasiti Jahorinu Nacionalnim parkom. Ukoliko to ne uradimo, onda nećemo imati nikakva prava”, navodi se u otvorenom pismu.

 Ova opština do sada je uložila oko 1,3 miliona KM u razvoj Jahorine, što je približno ukupnom budžetu ove lokalne zajednice i što pokazuje opredjeljenost ka poboljšanju poslovnog, turističkog i sveukupnog ambijenta na Jahorini. S druge strane, u Olimpijskom centru od desetine radnika nije zaposlena ni jedna osoba iz Trnova niti je kada postojala, tvrde odbornici.

Nisu pomenuli (O.C.) našu odličnu saradnju koju smo uvijek imali na svakom projektu, ne mogu Vam navesti ni jedan konkretan primjer u prošlom periodu kada je naša saradnja i pomoć izostala. Onog momenta kada smo im ugovorom prenijeli na šest mjeseci pravo upravljenjem parkingom sa zatečenih 8 KM, cijenu su korigovali na 15 KM po parking mjestu što u konačnici znači i stotinu hiljada KM više. Prilikom pregovora o novom ugovoru postavili su svoj uslov i nisu htjeli sjesti za sto sa nama da se pogledamo u oči i usaglasimo stavove, a naši zahtjevi su bili minimalni”, navodi se u otvorenom pismu.

Na Јahorini je juče održan sastanak na temu projekti Olimpijskog centra. Sastanku su prisustvovali srpski člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, direktor Olimpijskog centra “Јahorina” Dejan Ljevnaić i predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Nedeljko Elek.

Dodik je nakon sastanka rekao da da će se založiti za to da Јahorina bude proglašena nacionalnim parkom, kako bi se osigurala planska gradnja. Ova izjava izazvala je brojne reakcije u Gradu Istočno Sarajevu. 

Autor: Sanja Vasković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *