OC JAHORINA: Firma „Stam Petrović“ dominira tenderima

Grupa ponuđača na čelu sa preduzećem „Stam Petrović“ dobila je od Olimpijskog centra (OC)  Jahorina posao izgradnje upravne zgrade  na Igrištima težak oko 3,3 miliona maraka.

 

Konkretno,  dobili su posao izgradnje upravne zgrade, javnih toaleta i prodajnih mjesta na izlaznoj stanici skijaškog centra Igrišta.

Grupa ponuđača koju predvodi „Stam Petrović“ sastoji se od preduzeća „Gradex“, „Zvornikputeva“, firme „Elmont“, „Monterm“, „Direkcije za izgradnju i razvoj grada“, te preduzeća „Necoms project“.

Interestantno je da je potpuno ista grupa ponuđača dobila i posao izgradnje ski bifea na Igrištima vrijedan oko 2,3 miliona KM.

Prihvatljiva je bila još i ponuda grupe ponuđača predvođeno preduzećem „Građenje“, a članovi konzorcija su bili „Romanijaputevi“ i firma „Plan“.

Kako stoji u odluci o izboru najpovoljnijeg ponuđača neprihvatljiva je bila ponuda grupe ponuđača koju predvodi „Jokić invest“ i to zato što su, kako je navedeno, dostavili neobavezujuće pismo o namjerama banke, te nisu postupili u skladu sa tenderskom dokumentacijom gdje je naglašeno da se dostavlja obavezujuće pismo o namjerama banke.

„Stam Petrović“ omiljena firma OC Jahorina

Ovo je samo jedan u nizu tendera koji je firma „Stam Petrović „ dobila od Olimpijskog centra. Najvrijedniji koji su u posljednje vrijeme dobili je svakako onaj gdje će kao jedno od osam preduzeća učestvovati na izgradnji šestosjedne žičare na Igrištima vrijedan čak 24,5 miliona maraka.

Dobili su i posao mljevenja kamena na stazama takođe u ski centru Igrišta vrijedan 1,3 miliona KM, a zajedno sa preduzećem „Vertex invest group“ su dobili i posao nabavke trampolina sa air bagom težak oko 607.000 KM.

Za Olimpijski centar su još nabavljali i antikorozivni materijal, kao i kameni materijal.

„Igrišta“ progutala desetine miliona maraka

Podsjetimo, kako je CAPITAL ranije pisao iako je ranije najavljeno da će „Igrišta“ koštati 32 miliona maraka, do sada je taj centar progutao već oko 55 miliona KM.

Najvrijedniji ugovor na „Igrištu“ odnosi se na izgradnju šestosjedne žičare i težak je 24,5 miliona KM, a odmah nakon toga slijedi sistem osnježavanja vrijedan 10,4 miliona maraka.

Tu su i vodosnabdijevanje akumulacije skijaškog centra „Igrišta“ vrijedno 5,8 miliona KM, već pomenuta upravna zgrada od 3,3 miliona maraka, izgradnja ski staze od 2,9 miliona KM, dok je ugovor za ski bife vrijedan 2,3 miliona maraka.

 

IZVOR: Capital/ Bojana Ninković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *