OC „Jahorina“ planira potrošiti tri miliona KM na obilježavanje jubileja

Olimpijski centar (OC) Jahorina planira da ove godine organizuje manifestaciju „40 godina olimpijade“ koja će ih koštati oko tri miliona maraka.  Trošak će probati da kompenzuju prodajom posebnih jakni posvećenih tom događaju, za čiju će nabavku izdvojiti 1,5 miliona KM.

 

Direktor OC „Jahorina“ Dejan Ljevnaić donio je prije nekoliko dana odluku o javnim nabavkama preduzeća za ovu godinu u kojem su ove dvije stavke među vrijednosno najvećim.

Kako se u odluci navodi, nabavka jakni bi se finansirala iz vlastitih sredstava, a sama manifestacija iz subvencija, odnosno novcem koji bi dala Vlada Republike Srpske.

Predsjednik Nadzornog odbora OC „Jahorina“ Nedeljko Elek za CAPITAL pojašnjava da je riječ o planu koji može, a i ne mora da se realizuje.

Cilj nam je da priču preselimo iz Sarajeva na Jahorinu. Sve radimo u koordinaciji sa Vladom. To smo planirali, a da li ćemo ostvariti vidjećemo. Imamo 8. juna Skupštinu akcionara nakon koje će se znati više detalja“, kaže Elek.

Iako nije otkrio puno detalja, pojasnio je šta će biti centralni događaj manifestacije.

Prema Vladi Republike Srpske je upućen prijedlog da se organizuje koncert neke svjetske zvijezde“, kazao je on.

Podsjećamo, u toku Olimpijskih igara 1984. godine na Jahorini su organizovana takmičenja u veleslalomu, slalomu i spustu za žene.

Rukovodstvo Olimpijskog centra “Jahorina” nedavno je organizovalo svečani prijem za Paolu Magoni, koja je osvojila zlatnu medalju u trci slaloma.

 

CAPITAL: D. Tovilović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *