Odbijen prijedlog za određivanje pritvora Draganu Šojiću

„Prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora osumnjičenom Draganu Šojiću odbijen je kao neosnovan“, saopšteno je iz Suda BiH.

Sud Bosne i Hercegovine odbio je prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom Draganu Šojiću, direktoru Službe za zajedničke institucija BiH, koji je uhapšen u utorak 24. maja, zbog istrage za koruptivna djela.

 

Sud je rješenje donio 25. maja, nakon čega je Šojić pušten na slobodu.

 

„Prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora osumnjičenom Draganu Šojiću odbijen je kao neosnovan“, saopšteno je iz Suda BiH, prenosi BIRN BiH.

 

Iz Tužilaštva BiH ranije su naveli kako je pritvor zatražen zbog opasnosti od bjekstva, jer osumnjičeni ima državljanstvo Srbije, gdje često putuje i boravi, ali i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike. U prijedlogu za pritvor navedeno je i to da je riječ o ovlaštenoj osobi i dužnosniku institucije, te da je Tužilaštvo tokom istrage prikupilo dokaze da je osumnjičeni već vršio pritisak na sebi podređene djelatnike, u smislu nezakonitih izmjena određene dokumentacije.

 

Šojić je osumnjičen da je počinio teške zloupotrebe službenog položaja, u vezi s dolaskom i boravkom na radnom mjestu, kao i zloupotrebu sredstava navedene Službe za zajedničke poslove institucija BiH u privatne svrhe. Tereti se i za neprimjereno i nezakonito postupanje prema zaposlenicima navedene službe i kršenje njihovih prava, kao i ravnopravnih građana i pripadnika konstitutivnih naroda BiH.

 

Mediji su ranije pisali o “aferimima” Dragana Šojića, među kojima su i njegova putovanja supruzi u Srbiju koja je pobjegla iz BiH zbog zatvorske kazne jer je skrivila saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom.

 

IZVOR: Fokus.ba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *