Пет. дец 8th, 2023

Odslušali “Molitvu”, pa raspisali tender

Olimpijski centar “Jahorina” raspisao je 17.01. poziv za organizovanje koncerta za proslavu pravoslavne Nove godine u Andrićgradu, odsviran i otpjevan prije četiri dana, a koji je nakon upita portala CAPITAL odmah i povučen.

 

U tenderskoj dokumentaciji na portalu javnih nabavki danas je objavljeno da će na koncertu na kojem je prije četiri dana pjevala srpska pjevačica Marija Šerifović, nastupiti ili ona ili Aleksandra Radović, te jedan od dva benda “Leksington” ili “OK bend”.

 

Međutim apsurdi se tu ne završavaju jer su rokovi za dostavljanje ponuda za koncert za koji će biti isplaćeno 175.000 maraka i na kojem je već bilo preko 5.000 građana Višegrada i okoline, ostavljeni do 13. feburara 2023. godine, dok je preuzimanje dokumentacije nešto kraće, do 28. januara ove godine.

 

 

 

Ovaj poziv, kao i jedan objavljen 13. januara u čijem se naslovu spominje pravoslavna Nova godina povučen je odmah nakon upita CAPITAL-a, te su datumi, koji su u prvoj objavi bili apsurdni, postali prihvatljivi, jer više ne definišu nužno koncerte koji su se već dogodili.

 

“Dugo najavljivani koncert Marije Šerifović u Andrićgradu, uz koji su građani Višegrada proslavili doček pravoslavne Nove godine, bio je spektakularan koliko su i fotografije sa događaja koje dijelimo sa vama. Više od 5.000 ljudi đuskalo je uz Marijine hitove i prekrasnu muziku, koja je učinila atmosferu na Trgu “Nikole Tesle” zaista veličanstvenom”, pohvalili su se.

 

Uklanjanje i ispravke dokumentacije dogodili su se nakon našeg poziva predsjedniku nadzornog odbora Olimpijskog centra “Jahorina” Nedeljku Eleku, kojeg smo prvog pitali za nelogičnosti.

 

Elek je prvo rekao da zna da je javni poziv objavljen nešto kasnije, jer je bila neka žalba, a da je posao dodijeljen produkcijskoj kući od povjerenja sa kojom dugo sarađuju. Zamolio nas je da ga pozovemo kasnije i damo mu vremena da provjeri informacije. Nakon toga, priča je bila drugačija.

 

“Mi smo sve na vrijeme predali, došlo je do greške u Agenciji za javne nabavke. Dešava se to često”, kaže Elek.

 

Iako Agencija za javne nabavke BiH ne može da mijenja tendersku dokumentaciju, ipak smo im poslali upit na koji još nismo dobili odgovor, ali je od tog trenutka u kratkom roku došlo do ispravke na njihovom portalu.

 

IZVOR: Capital/Andrijana Pisarević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *