22/02/2024

OLIMPIJSKI CENTAR JAHORINA: Rizična nabavka depoa za skije

Po objavi javnog tendera dostavljena samo jedna ponuda čija je vrijednost svega 500 KM niža od procijenjene. Radi se o ponudi firme „Vertex Invest group“ iz Brčkog, koja je i prihvaćena. Uslovi u tenderskoj dokumentaciji ukazuju na mogućnost diskriminacije ponuđača.

 

IZVOR: Pratimo tendere.ba

 

Javni tender Akcionarskog društva Olimpijski centar „Jahorina“ Pale za nabavku depoa za skije, procijenjene vrijednosti od 300.000 KM, ocijenjen je rizičnim iz nekoliko razloga. Jedan od njih je i taj što je u postupku dostavljena samo jedan ponuda čija je vrijednost svega 500 KM niža od procijenjene.

Radi se o ponudi firme „Vertex Invest group“ iz Brčkog, koja je i prihvaćena.

Monitori portala PratimoTendere navode da je ovaj tender rizičan i zato što su vršene izmejne i dopune planskih dokumenata s ciljem uvrštavanja ove nabavke u planske dokumente, te zbog toga što tehničke specifikacije u tenderskoj dokumentaciji ukazuju na to da postoji mogućnost diskriminacije ponuđača.

Prema tenderskoj dokumentaciji, ugovorni organ je detaljno opisao ormariće i kutije koje nabavlja za deponovanje skija. Tako nabavljaju 62 ski depoa dimenzija 55 cm x 35 cm x 225 cm i ormarića dimenzije 65 cm x 75 cm x 225 cm. Ormarići za skladištenje skijaške opreme trebali bi imati kapacitet za tri osobe sa vratima na prednjoj strani uz naglasak da je okvir od pocinčanog lima debljine maksimalno 1,2 milimetra, te da je prednji dio ormarića izrađen od nehrđajućeg čelika, a da je pretinac sa vadzušnim sušenjem, prostorom i držačima za minimalno tri para skija, dva para pancirca, tri para skijaških rukavica i dvije skijaške kacige.

 

Dalje zahtijevaju da ormarići imaju integrisani ventilator za sušenje jačine min 25 watt odnosno 150 m3/h, zadni panel sa dvostrukim zidovima za ventilaciju, odvod i dovod vazduha, da su noseće nožice na donjoj strani ormarića, sa mogućnošću podešavanja visine, pocinčanu kadu za sakupljanje i drenažu vode iz ormarića, naljepnice sa rednim brojevima na prednjoj strani ormarića, zaštitu od klizanja opreme za vrata širine 5 cm, grijni kabl za minimalno dva para pancerica i dva para rukavica, te elektronsku bravu sa mogućnosti otključavanja ormarića sa ski pasom sistema SKIDATA.

 

Prema informacijama sa Portala javnih nabavki, Olimpijski centar „Jahorina“ i prethodnih godina je sarađivao sa firmom „Vertex Invest group“. Od njih su ranije nabavljali trampoline sa air bag-om i pokretnut raku po sistemu ključ u ruke, nove isklopive šestosjedne žičare po sistemu „ključ u ruke“, opremu, radove i prateće usluge (po sistemu ključ u ruke) za isporuku i montražu pokretne trake, tjubing staze i zabavnog sadržaja u ski centru Igrišta i slično…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *