Opozicija u Skupštini grada Istočno Sarajevo ćuti

Odbornici Skupštine grada Istočno Sarajevo na sjednici održanoj danas usvojili su informaciju o stanju bezbjednosti na području Grada, koje je ocjenjeno kao zadovoljavajuće.

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac istakao je da policija kontinuirano radi  na rješavanju ubistva, da je smanjen broj krađa automobila i broj razbojništava, da je zabilježen manji broj poginulih i saobraćajnih nezgoda, a da su javni red i mir pod kontrolom.

Na skupštini se govorilo i o radu Poreske uprave područnih jedinica Istočno Sarajevo, Pale i Sokolac.

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić naglasio je da Poreska uprava ne poštuje odluku Skupštine grada u vezi prikupljanja sredstava komunalne takse, i dodao da  Skupština  traži od gradonačelnika Nenada Vukovića da u skorije vrijeme zatraži sastanak sa direktorom Poreske uprave da bi razgovarali o problemima raspodjele sredstava od PDV-a i poštovanju odluka Skupštine grada Istočno Sarajevo.

Na sjednici je donesena i  odluka o spajanju Javnog preduzeća “Gradski radio” i “Media marketa”, odnosno televizije “OSM”, kao i odluka o izmjeni i dopuni odluke o osnivanju “Gradskog radija” i odluka o izmjeni i dopuni Statuta ove medijske kuće.

Ono što je zanimljivo jeste da se tokom trajanja skupštine nijedan opozicioni odbornik (SNSD i koalicioni partneri) nije javio za riječ!

Dakle, vlast u Skupštini grada nema opoziciju. I opet su građani ti koji su nasamareni jer su birali predstavnike koji ne brane njihove interese.

Zašto niko od opozicionih odbornika nije iskoristio svoje pravo, ali i obavezu prema građanima koji godinama žive u medijskom mraku i zapitao se opet zašto je Skupština Grada dala 650 000 KM za kupovinu televizije “OSM” pritom gurnuvši vlastito preduzeće RTV IS u stečaj?

To je političarima valjda bespotrebno da troše riječi, vrijeme je godišnjih odmora , a i odbornička naknada na sreću, ne plaća se brojem izgovorenih riječi u skupštini.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *