OPŠTINA ISTOČNO NOVO SARAJEVO: Rizičan tender za izgradnju igrališta

Analizom portala PratimoTendere utvrđeno je da postupak nabavke nije proveden u vremenskom periodu u kojem je to predviđeno planskim dokumentima, te da je u postupku dostavljena samo jedna ponuda koja je i prihvaćena.

 

IZVOR: Pratimo tendere.ba

 

Opština Istočno Novo Sarajevo početkom decembra 2023. godine raspisala je tender za izgradnju igrališta procijenjene vrijednosti 70.000 KM.

Analizom portala PratimoTendere utvrđeno je da je ova nabavka rizična iz razloga što se postupak nabavke ne provodi u vremenskom periodu u kojem je predviđeno planskim dokumentima, te zbog toga što je u postupku dostavljena samo jedna ponuda.

Prema planu nabavki, kao okvirni datum pokretanja postupka naveden je 15. maj 2023., dok je obavještenje o nabavci od 11. decembra 2023.

 

U postupku je dostavljena samo jedna ponuda od firme GP „Put“ a.d. Istočno Sarajevo sa ponudom od 69.829 KM. Ona je i prihvaćena, a obavještenje o dodjeli ugovora je od 9. februara ove godine.

 

S ovom firmom, u kojoj se kao odgovorno lice prema podacima sa Akta.ba navodi Miloš GlogovacOpština Istočno Novo Sarajevo sarađuje već godinama.

 

Osim izgradnje ovog, Opština Istočno Novo Sarajevo pokrenula je i postupak nabavke „izgradnje igrališta u Miljevićima“, procijenjene vrijednosti od 85.470 KM.

U prva dva mjeseca ove godine pokrenute se nabavke još nekih usluga izgradnje, što i ne čudi s obzirom da se radi o izbornoj godini. Opšte poznato je da izborna godina donosi izgradnju važnih infrastrukturnih projekata u lokalnim zajednicama.

Tako je Opština Istočno Novo Sarajevo pokrenula i nabavku usluga rekonstrukcije parka Gavrilo Princip, procijenjene vrijednosti od 170.940,15 KM,  te izgradnju Njegoševe ulice u vrijednosti od 256.410,25 KM.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *