22/02/2024

Osnovan prvi boks/kik boks klub “Ratnik” u Istočnoj Ilidži

Opština Istočna Ilidža od danas je bogatija za još jedan sportski kolektiv. Osnovan je Klub borilačkih vještina “Ratnik” . Riječ je o jedinom boks/kik boks klubu na području opštine.

“Ratnik” koji je od danas zvanično počeo sa radom na području opštine Istočna Ilidža, baštini tradiciju kluba iz Gacka, koji je zbog neslaganja sa lokalnim vlastima prestao sa radom prije pola godine. Da bi se nastavilo sa treniranjem u klubu koji iza sebe ima brojne uspjehe i medalje sa različitih takmičenja, rješenje je bila opština iz koje dolazi državni prvak u boksu Vuk Mičić.

Trenirali smo u neadekvatnim uslovima, na ledini, na stadionu u Vojkovićima, Igmanu… Sada klub dobija nove dimenzije gdje će prvi sport biti boks, to je prvi put na našim prostorima da imamo bokserski klub i prvi put juniorskog i omladinskog prvaka u boksu poslije dužeg vremena“, izjavio je sportski direktor kluba Bojan Mičić- Simo.

Klub trenutno broji dvadesetak članova, a zahvaljujući ljudima kao što je Savo Zeljaja koji je prepoznao napore, želju i volju sportista iz “Ratnika”, članovi ovog kluba dobili su besplatno salu u Vojkovićima u kojoj će moći trenirati.

Klub borilačkih vještina “Ratnik” uskoro će krenuti sa upisom novih članova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *