Сре. дец 6th, 2023

Pale bogatije za još jedno igralište

Mališani naselja Obilićevo, opština Pale, slobodno vrijeme moći će provoditi na novom igralištu koje, uz sportske terene, ovom dijelu opštine pruža sve uslove za sport i rekreaciju.

Rekonstrukcija terena i izgradnja igrališta dio su projekta “Podrška djetinjstvu” koji je realizovalo udruženje “OSP” iz Pala, uz podršku Uni kredit grupacije iz Milana. Projakat je podržala i Opština Pale, kao i lokalna preduzeća i ustanove.

U okviru programa naš projekat je ocijenjen među tri najbolja u Republici Srpskoj. Samim tim smo odlučili da ovdje uradimo neke sadržaje koji su nedostajali ovoj velikoj mjesnoj zajednici. Od početnih 7 000 konvertibilnih maraka koje smo dobili putem projekta, urađeno je tri puta više”, rekao je Batrić Šekara predsjednik udruženja “OSP”.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović ističe da je ovo divan primjer kako nevladin sektor uz saradnju sa lokalnom zajednicom može da napravi nešto što je za dobrobit lokalne zajednice.

Cilj opštine Pale je da svaka mjesna zajednica ima ovakvo igralište, i ovo će biti pravilo ponašanja. Ono će služiti djeci naselja Obilićevo, ali i ostalih naselja. Podržaćemo i druge mjesne zajednice koje budu kandidovale slične projekte“, zaključuje Jugović.

Važno je istaći da je postojala inicijativa građana u vidu peticije da se ovaj prostor uredi i privede namjeni, a što se putem ovog projekta i angažmanom nevladinog sektora i lokalne zajednice realizovalo.

Autor: Sanja Vasković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *