Пет. дец 8th, 2023

Pale ruše zgradu MZ Mokro i grade novu- “RADIS” izvođač radova

Mjesne zajednice u Palama godinama vode borbu za uslovne prostorije za održavanje sjednica savjeta mjesnih zajednica, skupove građana i organizovanje izbornog procesa, s druge strane,  načelnik opštine Pale Boško Jugović u svojoj mjesnoj zajednici Mokro pored postojeće, namjerava graditi novu zgradu mjesne zajednice vrijednosti 700.000 KM, o čemu je SPIN Info ranije pisao.

 

Izvođač radova biće firma “Radis” iz Istočnog Sarajeva koja, prema ranijem pisanju medija, već 15 godina radi za institucije kojima rukovodi SNSD.

 

Kao što je portal pratimotendere.ba već ranije upozorio, u procesu javne nabavke od ponuđača se tražilo da dostave spisak od najmanje dva uredno izvršena ugovora, sličnog ili istog karaktera iz oblasti visokogradnje, čija pojedinačna vrijednost (svakog pojedinačnog ugovora) prelazi 760.000 KM s PDV-om u posljednje tri godine.

 

Na ovaj način se značajno ograničio broj firmi koje su se mogle javiti na tender, što može ukazivati na povlađivanje određenim investitorima.

 

Načelnik opštine Pale Boško Jugović tokom potpisivanja ugovora sa firmom “Radis” rekao da će novi objekat u Mokrom imati oko 450 metara kvadratnih korisnog prostora, te da mu je drago da su završili kompletan proces kada je riječ o tenderskoj proceduri na početku građevinske sezone.

 

On je naveo da će postojeći objekat mjesne zajednice, koji je u vlasništvu opštine Pale, biti rušen i tu izgrađen novi jer je komisija utvrdila da se ne isplati ulagati u rekonstrukciju.

 

Rok za završetak radova je 150 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

 

Tendere Opštine Pale, pod vodstvom SNSD-ovog načelnika Boška Jugovića, karakterišu netransparentnost, kršenje Zakona o javnim nabavkama BiH i određene nelogičnosti.

 

Ako već postoji zgrada mjesne zajednice Mokro koja je mogla biti renovirana, zašto je potrebno graditi novu i izdvojiti značajan dio sredstava, dok druge brojnije mjesne zajednice ili nemaju nikakav objekat, ili su prostorije potpuno neuslovne.

 

Takav slučaj je sa prostorijama mjesne zajednice Dušanovo, koja nema struju, grijanje, krov prokišnjava, a prostorije su potpuno ruinirane zbog nebrige opštinskog rukovodstva Pala.

 

 

Zgrada mjesne zajednice Dušanovo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *