Pet razloga zašto posjetiti BiH: Video Roberta Dacešina pokazuje sve ljepote naše zemlje

Putopisac i bloger Robert Dacešin podijelio je kratki video koji promoviše ljepote Bosne i Hercegovine i donosi top pet razloga zašto ju treba posjetiti.

 

Snimak koji promoviše ljepote Bosne i Hercegovine Robert je podijelio na svom Instagram profilu, a pored mnogih pozitivnih komentara koje je zaradio podijelio ga je i bh. košarkaš Jusuf Nurkić.

 

Ako kojim slučajem planirate posjetiti Bosnu i Hercegovinu, evo pet razloga zašto to trebate uraditi čim prije moguće”, navodi na početku videa.

 

1. Divlja priroda

 

“Počnimo od naše prirode”, navodi se kao prvi razlog. Potom Robert govori da se u Bosni i Hercegovini nalazi najveća prašuma Evrope nazvana Perućica ili drugi najveći kanjon u svijetu – kanjon rijeke Tare.

 

Jeste li znali da ćete u Bosni i Hercegovini pronaći više vodopada na našoj maloj površini nego u Italiji, Španiji, Francuskoj i Njemačkoj zajedno”, upitao je Dacešin u videu uz priznanje da iako izgledaju prelijepo često su pusti.

 

Tekst ispisan na ekranu prate isječci nevjerovatne prirode koju BiH posjeduje.

 

2. Bogata istorija

 

“Bez obzira da li posjećujete Sarajevo, Banju Luku, Mostar ili Trebinje imat ćete priliku da se upoznate za stotinama godina bogate istorije i iskusite pravi miks kultura i običaja koji se može vidjeti rijetko gdje”, navodi se dalje u videu.

 

3. Ukusna hrana

Ako vam dosadi previše istorije, Robert preporučuje da sjednete na klupu u nekom od gradova i prepustite se gastronomskim čarima koje imamo u BiH.

 

“Mogu vam obećati da nikad niko iz Bosne nije gladan otišao”, poručuje Dacešin.

 

Dalje napominje da je vjerovatniji slučaj da se u Bosni ipak prejedete.

 

4. Ljubazni ljudi

 

Naši ljudi su jedan od razloga zašto ja volim našu državu toliko i zbog koje sam ponosan na nju”, poručuje Banjalučanin.

 

Nježni, ljubazni i toplog srca”, opisuje Dacešin Bosance i Hercegovce.

 

5. Način života

 

Volim da ga zovem ‘laganica’ jer je upravo to – sadrži se od nekoliko sati ispijanja kafe s dragim ljudima, sporih šetnji kroz gradove, povremenim noćnim izlascima i ponavljanjem ovog procesa odmah po završetku“, navodi o načinu života u BiH.

 

Za kraj Robert poručuje: “Vjerujte mi, uživat ćete”.

 

Podsjetimo, video bh. pustolova “Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj jedan turistička destinacija na svijetu” nedavno je proglašen najboljim turističkim filmom na svijetu.

 

Takmičenje je sprovodio Međunarodni komitet turističkog filma, a pobjednik je odlučen na temelju glasova publike. Video je dobio 56.914 glasova iz 74 zemlje, što je najviše u istoriji ovog takmičenja.

 

IZVOR. KLIX

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *