22/02/2024

Po uzoru na kolege iz RS-a: Policajci FBiH traže novčanu pomoć od po 1.000 KM

Unija samostalnih sindikata policije Federacije BiH zahtijeva da Vlada FBiH, kao i vlade kantona, ali i Savjet ministara BiH, iznađu mogućnost i finansijski pomognu sve policijske službenike koji su radno angažovani u vrijeme krize sa novčanim iznosom od po 1.000 KM, kako to učinjeno u RS-u.

“Policija je i ovaj put pokazala ogromnu predanost i spremnost da odgovori svim zadacima koji su pred nju postavljeni u vrijeme ove teške krize, pa je, po uzoru, na kolege iz RS-a, sasvim očekivano da ostvare isti vid pomoći”, rekao je Mirza Hadžiabdić, predsjednik Unije samostalnih sindikata policije FBiH.

Iz Unije samostalnih sindikata policije FBiH ukazuju na izuzetan doprinos koji daju policijski službenici u vrijeme aktuelne krize izazvane epidemijom virusa korona, gdje pored redovnih poslova i zadataka, moraju provoditi niz naredbi nadležnih štabova, organa i institucija, čime se dodatno izlažu direktnim prijetnjama zaraze ovim virusom.

Štab za vanredne situacije RS-a usvojio je danas Zaključak o isplati jednokratne pomoći od 1.000 KM svakom policajcu u RS-u koji je u otežanim uslovima usljed virusa korona radio od 15. marta do 15. aprila, odnosno koji je u tom periodu radio najmanje tri sedmice.

izvor:radiosarajevo.ba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *