Počinje festival lutkarskih pozorišta u Istočnom Sarajevu

Međunarodni festival profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu “Lut fest” počinje danas u Istočnom Novom Sarajevu i trajaće do 2. oktobra.

Prvog dana festivala biće odigrana predstava “Pirinska folklorna magija” u izvođenju Gradskog pozorišta Blagoevgrad iz Bugarske, u režiji Bonje Lungova i Konstantina Karakostova.

Festivalski program će ove godine biti održan u nešto drugačijem obliku. Publika će imati priliku da pogleda pet predstava koje će ocjenjivati stručni žiri u sastavu Igor Bojović, predsjednik UNIMA centra Srbije-dramski pisac, dramaturg i scenarista, Mladen Janković, muzički pedagog i Ognjen Begović, novinar Novinske agencije Republike Srpske – SRNA.

U pratećem programu festivala biće održana kreativna lutkarska radionica “Lutka je glumac” koju vodi Ankica Avramović iz Istočnog Sarajeva, onlajn masterklas predavanje “Lutkarstvo u vrijeme korone” profesora Konstantina Karakostova, promocija knjige “Šta su lutke?” pjesnikinje Evite Bojkovac, u izdanju “Forum teatra”i “Art scene” Banjaluka, kao i posebni turistički programi za goste festivala, koji se realizuju u saradnji sa Olimpijskim centrom “Jahorina”.

U okviru pratećeg programa festivala, s ciljem decentralizacije kulture i pozorišne umjetnosti, u Zvorniku će biti odigrana predstava “Kuku Todore” Dečijeg pozorišta Subotica, navodi SRNA.

Festival će biti održan u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, a besplatne karte za sve predstave ovogodišnjeg programa mogu se preuzeti u knjižari Matične biblioteke radnim danom od 8.00 do 15.00 časova. Potrebno je napomenuti da je broj karata ograničen.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *