21/02/2024

Počinje izgradnja pomoćnog stadiona Fudbalskog kluba “Slavija” u Istočnom Sarajevu

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i direktor preduzeća “GP Put” a.d. Istočno Sarajevo Miloš Glogovac potpisali su danas ugovor o izvođenju radova na izgradnji pomoćnog stadiona Fudbalskog kluba „Slavija“.

Potpisivanju ugovora u ime načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo prisustvovao je načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti ove opštine Igor Đokanović.

Grad Istočno Sarajevo za realizaciju ovog projekta koji se nalazi na opštini Istočno Novo Sarajevo iz kreditnih sredstava izdvojio je 233.000 KM pored ranije doznačenih sredstava ovoj opštini u iznosu od 70.000 KM.

 “Ovo je veliki pomak kada je u pitanju sportska infrastruktura kako za područje opštine Istočno Novo Sarajevo, tako i Grada Istočno Sarajevo. Siguran sam da će opravdati svoju svrhu kao jedan od većih projekata koje finansiramo na ovaj način“, istakao je Nenad Vuković gradonačelnik Istočnog Sarajeva, i dodao da je rok za završetak radova 90 kalendarskih dana od dana uvođenja u projekat.

Direktor preduzeća “GP Put” a.d. Istočno Sarajevo Miloš Glogovac izrazio je zadovoljstvo na ukazanom povjerenju za realizaciju ovog projekta kojim će “FK Slavija” konačno dobiti uslove za rad svih selekcija kluba, što će uticati na povećanje broja igrača i kvalitet igre.

Dimenzije terena koji bi trebao da bude izgrađen prema projektu firme “Galex” sa Pala su 110x70m, a nakon završetka terenskih radova postavljanje vještačke trave finansiraće UEFA-a sa novih 250 000 KM.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *