PORESKA UPRAVA RS: Za otvaranje naloga na društvenim mrežama platili 5.950 maraka

Bez obzira na oko 900 zaposlenih radnika Poreska uprava platila je skoro 6.000 KM banjalučkoj firmi Info 5  za kreiranje naloga na društvenim mrežama.

 

IZVOR: Pratimo tendere.ba

 

Krajem decembra Poreska uprave Republike Srpske objavila je izvještaj o provedenom postupku javne nabavke za usluge kreiranje naloga na društvenim mrežama.

 

Putem direktnog sporazuma Poreska uprava RS platila je 5.950 KM banjalučkoj firmi Info 5 za otvaranje naloga na društvenim mrežama!

Poreska uprava RS ima oko 900 zaposlenih radnika, službu za odnose za javnošću, no bez obzira na to odlučili su angažovati privatnu firmu i platiti oko 6.000 KM za nešto što je sasvim besplatno!

Agencija Info 5 u vlasništvu je bračnog para Brankice i Dragana Jerinića. Dragan Jerinić bio je  glavni i odgovorni urednik i zamjenik direktora Nezavisnih novina, njegova supruga Brankica, bivša je novinarka Glasa Srpske. Prema pisanju medija, bračni par svoj poslovni uspjeh duguju upravo bivšem poslodavcu jer  “u svim svojim poslovima obilato koriste realno veliku političku i svaku drugu snagu i uticaj Željka Kopanje, vlasnika “Nezavisnih novina” i “Glasa Srpske”. Željko Kopanja bio je dugogodišnji prijatelj Milorada Dodika. Osim toga, Dragan Jerinić ranije je osnovao firmu Mega Elektrik zajedno sa Danilom Petrovićem bivšim savjetnikom i zetom potpredsjednika SNSD-a i bivšeg člana Predsjedništva BiH, Nebojše Radmanovića.

 

Od osnivanja Agencija Info 5 posluje uglavnom sa institucijama Republike Srpske, a najveći klijent Agencije je Vlada RS, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju. Prvi veliki posao u vrijednosti 395.000 maraka, Agencija je 2012. godine dobila upravo od ovog ministarstva za kampanju “podizanje javne svijesti i pozitivne promjene u percepciji upravljanja čvrstim otpadom”.

Osim ove firme Dragan Jerinić suvlasnik je i firme Grape koja redovno dobija poslove od javnih institucija u Republici Srpskoj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *