21/02/2024

POTVRĐENO PISANJE PRATIMO TENDERE: Fashion Weekend Jahorina organizovala firma Signature

U julu ove godine portal Pratimo tendere pisao je o nabavci usluge organizovanja manifestacije Fashion Weekend Jahorina. Tada smo upozorili da se zbog precizno navedene opreme koju ponuđač mora imati, kao o imena voditelja, ovaj tender, izgledno, „crta“ za kompaniju Signature iz Banje Luke.

 

Piše: Branka Mrkić/Pratimo tendere

 

Naše najave potvrđene su izborom upravo ove kompanije za uslugu vrijednu 296.700 KM. Procijenjena vrijednost nabavke bila je 300 hiljada KM.

 

Još tada smo ovoj nabavi dodijelili crvenu zastavicu, i to zbog toga što su uslovi kvalifikacije i tehničke specifikacije u tenderskoj dokumentaciji ukazivali da postoji mogućnost diskriminacije ponuđača. Također, u postupku je izjavljena žalba.

 

Osim toga, tenderska dokumentacija je naknadno mijenjana, a dodatni negativni aspekt je i to što je u postupku dostavljena samo jedna ponuda.

 

 

Sam događaj podrazumijevao je muzički i modni program, branding, marketing i promociju. U tehničkoj specifikaciji vrlo detaljno su pobrojane tražene performanse – kakvi LED ekrani su potrebni, da binski element mora biti proizvod renomiranog proizvođača, nosivosti, veličina bine, konstrukcija, električni podizači tereta, procesor signala, „RA“ sistem, pojačivač signala, mikrofoni, rasvjeta… čak do ugla zakrivljenja led ekrana, što se vidi na narednim fotografijama:

 

 

Ovaj događaj organizovan je i prošle godine, ali tada je za njega izdvojena značajno niža suma – 96 hiljada KM.

 

Pravi je kuriozitet da je u tenderskoj dokumentaciji precizirano tokom tri dana moraju biti angažovani voditelji Aleksandar Hršum ili Nataša Petrović. Inače, Nataša Petrović je vlasnica agencije Signature, koja redovno dobija poslove od OC Jahorina, pa je, baš kako smo i najavili dobila i ovogodišnju organizaciju Fashion weekenda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *