Prekinuta sjednica Skupštine opštine Istočna Ilidža

Prva redovna sjednica Skupštine opštine Istočna Ilidža prekinuta je na zahtjev Kluba odbornika SDS-a kod tačke dnevnog reda koja se odnosi na izbor odbornika za Skupštinu grada Istočno Sarajevo.

“Poslali smo dopise raznim komisijama, između ostalog i Komisiji za utvrđivanje sukoba interesa, da utvrde da li su pojedini odbornici u sukobu interesa” , kao razlog prekida Skupštine navodi Goran Šehovac, predsjednik Kluba SDS-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža. Zapravo, formiranje skupštinske većine u Gradu Istočno Sarajevo tema je o kojoj se u Istočnom Sarajevu zadnjih dana razgovara, a političari intenzivno pregovaraju.

Nezvanično saznajemo da novoizabrani gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić još uvijek nema osiguranu skupštinsku većinu, a u toku su i pregovori sa DNS-om.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u SO Istočna Ilidža Vladimir Ćosović ističe da je iznenađen odlukom o prekidu skupštine.

“Prave lakrdiju od skupštine. Zašto nisu poništili čitavu skupštinu, odmah na početku”, pita se Ćosović.

Odbornici su jednoglasno osudili izjavu Bakira Izetbegovića da su Srbi loš narod, koja je ocijenjena kao podsticaj na nacionalnu mržnju i netrpeljivost.

Nastavak sjednice zakazan je za ponedjeljak u 10 časova.

Autor: S.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *