Prekinuta sjednica SO Istočno Novo Sarajevo da bi izbacili novinarku SPIN info jer “ometa skupštinu”

Opština Istočno Novo Sarajevo na sve načine pokušava ućutkati naš medij, jedini istraživački, koji piše o nezakonitim radnjama, kriminalu i korupciji na području Grada Istočno Sarajevo, ali i ove  opštine čiji je načelnik Jovan Katić jednom prilikom, kada su odbornici DNS prišli vlasti, izjavio da se nada da do kraja njegovog mandata parafrazirano, neće niti opozicije.

 

Nakon što je naša novinarka uredno zamolila načelnika da izađe kratko da bi mu postavila pitanje, jer žuri na drugi događaj,  načelnik je odbio govoreći da će kasnije dati izjavu. Iako je na jednoj od skupština namjenski izašao iz sale tokom zasijedanja i dao izjavu za medije dok je naša novinarka bila u sali.

 

Ja ću dati izjavu kad ja hoću, a ne kad Vi hoćete”, izjavio je načelnik, nakon čega je predsjednik Skupštine opštine Vedran Jovančić našoj novinarki dao opomenu, kao da je odbornica, te rekao da napusti skupštinu, jer ometa rad, nakon čega je zakazana pauza.

Da mu je cilj  autokratski režim, kao i vrhu vlasti Republike Srpske koja donosi zakone da bi ućutkala medije i civilni sektor koji preispituje odluke nadležnih, jasno je konstantnim netransparentnim i diskriminitorskim odnosom ovog načelnika prema našem mediju, i građanima koje predstavlja, o čemu smo u više navrata pisali.

 

Neodgovaranje na pitanja, kršenje Zakona o slobodi pristupa informacijama, kršenje preporuka Ombudsmena za ljudska prava, SLAPP tužbe, izbacivanje iz prostorija naše redakcije samo su neke od mjera kojim se vlast obračunava sa neistomišljenicima. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *