Radnici APIF-a podnijeli krivičnu prijavu protiv direktora i članova upravnog odbora

Radnici Agencije za posredničke, informatičke i posredničke usluge Banjaluka podnijeli su krivičnu prijavu protiv bivših i sadašnjih članova upravnog odbora APIFA, zbog zloupotrebe položaja i ovlaštenja.

 

U prijavi se navodi da radnici krivičnu prijavu podnose zbog nezakonitog imenovanja na mjesto direktora APIF-a, Gorana Bobara, a koji ne ispunjava uslove da bi bio direktor ove ustanove. Navodi se da Bobar nema pet godina radnog iskustva jer je fakultet završio 2019. godine pa taj zakonski uslov nije ni mogao da ispuni.

 

Radnici su prijavu podnijeli i protiv Bobara jer je sam sebi produžio mandat bez objave u Službenom glasniku Republike Srpske a što je obavezno. Navodi se u prijavi da je Bobar bez potrebe zaposlio 30 novih radnika na određeno i neodređeno vrijeme, da je na taj način napravljen problem APIFU povećanjem troškova kao i da je poslovanje zbog toga otežano. Goran Bobar, inače, kadar je Socijalističke partije Petra Đokića.

 

“Podnosimo prijavu i za sve sklopljene direktne ugovore, kao i za sve vrste javnih nabavki jer ima mnogo fiktivnih ugovora. Tražimo da se saslušaju svi koji su zaključili ugovore sa prijavljenim, a sigurno je 80 odsto ugovora fiktivno“, navodi se, između ostalog u prijavi podnesenoj Republičkom javnom tužilaštvu Republike Srpske.

 

Krivična prijava podnesena je i protiv Radmile Stojnić, Miroslava Miškića, Slavice Babić, Andree Dorić i Milana Pilipovića.

 

 

Agencija za posredničke, informatičke i finansijske usluge našla se pod lupom javnosti kada je, u julu ove godine, posao u toj instituciji dobila Andrea Dorić. Ona je, takođe, član SPRS. Javnost je uzburkalo njeno priznanje da je posao u APIF-u dobila po stranačkoj liniji.

 

Krivičnu prijavu protiv svih odgovornih u slučaju Dorić, u avgustu, je podnio banjalučki odbornik Milko Grmuša. Grmuša je prijavu podnio banjalučkom Okružnom javnom tužilštvu.

 

IZVOR: Gerila.info

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *