Пет. сеп 22nd, 2023

Radnici tvrde: Centar za socijalni rad Banjaluka zloupotrebljava se u stranačke svrhe!

Direktorica banjalučkog Centra za socijalni rad, svakodnevno, od početka kampanje angažuje određen broj radnika te javne ustanove u predizbornoj kampanji. To tvrde radnici koji su pisali redakciji Gerila info. Direktorica Centra je Irena Joldžić i ona je kandidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske. U ovoj ustanovi demantuju ovakve tvrdnje.

 

U toku radnog vremena radnici se pozivaju na sastanke u kancelariju direktorice gdje dobijaju zadatke i zaduženja u vezi sa njenom političkom kampanjom kao i organizacijom odlazaka na političke skupove koje organizuje SNSD“, tvrde radnici ove javne ustanove koji su pisali našoj redakciji a koji, iz razumljivih razloga, mole za anonimnost.

 

Ekipa radnika redovno učestvuje na političkim skupovima SNSD-a, tvrde radnici koji su nam se obratili. Prema istim tvrdnjama svi pomenuti radnici, koji angažovani politički, zaposleni su u posljendjih nekoliko mjeseci a njihov prijem nije u skladu sa trenutno važećim Pravilnikom o sistematizaciji radnih mjesta ili izmjenama i dopuni jer saglasnost nije dao gradonačelnik Banjaluke.

 

Radnici, u pismu Gerili, tvrde da u Centru za socijalni rad na mjesta šefova Odjeljenja bivaju imenovani samo lica bliska SNSD-u. Tako je, navode, za šefa Odjeljenja Porodično-pravne zaštite imenovana Mirjana Perišić, supruga Ostoje Peričića bivšeg šefa Odjeljenja kadrovske službe grada Banjaluka.

 

Za zamjenika direktora postavljen je Duško Cvijić koji je diplomirani pravnik ali je, takođe, godinama blizak SNSD-u i redovan je na skupovima te političke organizacije.

 

U Centru za socijalni rad Banjaluka demantuju tvrdnje dijela radnika. Navode da nijedan radnik nije angažovan za potrebe političke kampanje.

 

“Slobodna volja radnika je da u svoje slobodno vrijeme mogu raditi šta žele, pa tako i pratiti predizbornu kampanju one partije prema kojoj su simpatizeri”, odgovaraju u Centru za socijalni rad.

 

U ovoj javnoj ustanovi tvrde i da za vrijeme radnog vremena u ovoj ustanovi nema održavanja stranačkih sastanaka.

 

Tvrde i da su svi radnici zaposleni u skladu sa važećim Pravilnikom o sistematizaciji radnih mjesta koji je od strane Upravnog odbora usvojen u decembru prošle godine “a po nalogu inspektora za socijalnu zaštitu republičkog Inspektorata u skladu sa Pravilnikom o uslovima za osnivanje ustanova socijalne zaštite i obavljanja djelatnosti socijalne zaštite koji je donesen od strane Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite”.

 

U Centru za socijalni rad Banjaluka navode da je u posljednjih nekoliko mjeseci primljeno deset pripravnika po projektu Vlade Rs i Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

 

GERILA info

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *