Ramo Isak kupuje 11 mobitela, ekran ne smije biti manji od 6,7 inča?!

Želi crne, sive ili bijele, a ne crvene ili neke druge boje. Ako je suditi prema specifikacijama onda je poznata i željena marka mobitela.

 

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova kojim rukovodi ministar Ramo Isak raspisalo je jučer tender za nabavku 11 mobilnih telefona procijenjene vrijednosti s PDV-om od skoro 40.000 KM (39.999 KM). Pojedinačna cijena za mobitel iznosi 3.636 KM.

Fokus.ba došao je u posjed tenderske dokumentacije u kojoj je sadržana i tehnička specifikacija traženih mobitela. Analizom tehničke specifikacije vidljivo je da je gotovo „u milimetar“ ograničeno kakvi se mobiteli traže.

detalj tenderske dokumentacije o nabavci mobitela
U tenderskoj dokumentaciji je sadržana i tehnička specifikacija traženih mobitela

Tako je, između ostalog, precizirano da dijagonala ekrana ne smije biti manja od 6,7 inča, te da ekrani moraju biti tipa OLED. Također, do u piksel je precizirana rezolucija ekrana i to minimalno 1290X2796 px. Gustoća ekrana mora biti minimalno 460 ppi, a postotak prednje površine minimalno 90,12 posto.

Kada je riječ o procesoru, radni takt (CPU) mora minimalno iznositi 3,7 GHz, a frekvencija RAM-a treba biti minimalno 8533 MHz.

Nadalje, precizirano je da interna memorija treba iznositi minimalno 256 GB, rezolucija prednje kamere treba minimalno iznositi 12 megapiksela, a stražnje 48 megapiksela.

Pojedinačna cijena za mobitel iznosi 3.636 KM

Svakako, 11 traženih mobitela mora imat 11 punjača, i, prema specifikaciji, svi trebaju imati zaštitna stakla. Precizirane su i dimenzije i to visina minimalno 159,9 mm, a širina minimalno 76,7mm. Minimalna težina propisana je na 221 gram. Željene boje mobitela su crna, bijela ili siva.

Sudeći prema navedenim specifikacijama, kao i zacijenjenom ukupnom iznosu, željeni mobiteli su marke iPhone 15 Pro Max čija pojedinčna cijena iznosi oko 3.500 KM.

IZVOR: Fokus/A. Dučić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *