Samo u BiH: Poljoprivrednici dobili litar goriva podsticaja

Nekim poljoprivrednicima sa područja Velike Kladuše se ne isplati otići do pumpe da preuzmu podsticaj s obzirom da treba da potroše taman toliko goriva koliko im je država dodijelila.

 

Naime, nevjerovatan je podatak da su pojedini tamošnji poljoprivredni proizvođači ostvarili pravo na svega jedan litar goriva podsticaja za proljetnu sjetvu kada su cijene repromaterijala otišle u nebo.

Na spisku obračuna podrške u gorivu koji je u utorak objavila opština Velika Kladuša našla su se 174 poljoprivrednika, a njih 11 ostvarilo je pravo na mizernu količinu od jednog litra.

Ukupna količina goriva koja se dijeli na nivou opštine je 776,56 KM, a pomenuti spisak možete pogledati na OVOM LINKU.

Većina poljoprivrednih proizvođača sa spiska ostvarila je pravo na pet litara goriva, a nekima je dodijeljeno “čak” sedam i po litara, što je ujedno i najveća količina koja je nekom odobrena.

Takođe, u pozivu za podjelu dizel goriva iz federalnih robnih rezervi poljoprivrednim proizvođačima u FBIH navodi se se da se radi o podršci u biljnoj proizvodnji za 2021. godinu, a koja se odnosi na uzgoj krastavaca-korinišona, jagodičastog voća i plasteničke proizvodnje.

Opština  Velika Kladuša je tim putem obavijestila sve koji su ostvarili kantonalnu podršku da mogu preuzeti dizel gorivo na benzinskoj pumpi “Hifa Petrol” u ulici Žrtava fašizma bb.

 

 

 

U trenutku pisanja ovog teksta cijena jednog litra dizel goriva na pomenutoj benzinskoj pumpi iznosila je 3,31 KM.

 

IZVOR: Capital

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *