Пет. дец 9th, 2022

Savršen dan za skijanje na Jahorini- FOTO GALERIJA

Veliki broj posjetilaca iz zemlje i inostranstva iskoristio je lijepo vrijeme i povoljne uslove za skijanje na olimpijskoj ljepotici Jahorini. Prvi put se koristi šestosjed Poljice tokom noćnog skijanja, zahvaljujući urađenoj rasvjeti od pet kilometara.

Danas (četvrtak) i juče (srijeda) imali smo više od 4.500 skijaša, planina je puna, zahvaljujući i gondoli koja ima kapacitet 2.700 skijaša na sat, novom ski-liftu na Poljicama. Ima više od 30 centimetara utabanog snijega, očekujemo i nove padavine i u svakom momentu sistem osnježavanja je u pogonu zahvaljujući kojem i imamo skijanje na Jahorini“, rekao je direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić novinarima danas.

Nakon velikih projekata kojim se Jahorina može pohvaliti i ove godin,e u novu sezonu ušlo se spremno. Potpisan je i sporazum o besplatnom skijanju za svu djecu iz svih šest opština sa teritorije grada Istočno Sarajevo. Direktor Ljevnaić rekao je da je prošle godine mogućnost besplatnog skijanja iskoristilo više od 16.500 djece sa područja Istočnog Sarajeva, a cilj je da se stvore zdrave navike kod djece.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *