Skijaška reprezentacija Hong Konga za Olimpijske igre pripremaće se na Jahorini

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković potpisao je danas protokol o saradnji sa Skijaškim savezom Hong Konga i Olimpijskim centrom Jahorina, kojim se obavezuju da će skijašima ponuditi najbolje uslove za pripreme za Olimpijske igre na olimpijskoj ljepotici Jahorini.

Provodimo mnogobrojne aktivnosti i turizam gledamo kao glavnu privrednu granu, a dolazak ove sportske ekipe možemo posmatrati u tom kontekstu, ” rekao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i dodao da od reprezentacije Hong Konga očekuje da na najbolji način promovišu Jahorinu kako bi privukli što veći broj turista iz svoje zemlje, ali i drugih država svijeta.

Za posjetu skijaške reprezentacije Hong Konga zaslužan je trener skijaške reprezentacije, naš sugrađanin Marko Rudić, koji ističe da su skijaške staze na Jahorini pripremljene po svjetskim standardima uprkos nedostatku snijega.

Prošlu godinu proveli smo na raznim, puno poznatijim skijalištima širom svijeta, ali mi potpisivanjem ovog sporazuma hoćemo da otvorimo istočni dio Evrope koji je Kinezima bio veoma zanimljiv”, dodaje Rudić.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnajić zahvalio je gostima iz Hong Konga što su odabrali Jahorinu za pripreme za naredne Olimpijske igre.

Zahvaljujući sistemu osnježavanja ova zimska sezona teče odlično, a danas je 58 dan skijanja, ” rekao je Ljevnajić i dodao da će i ove godine biti oboren rekord, jer je već zabilježeno 40 posto povećanja prihoda u odnosu na proteklu sezonu.

Predsjednik skijaškog saveza Hong Konga Edmond Jue rekao je da se prijatno osjeća u Istočnom Sarajevu i na Jahorini, i da se nada da će u budućnosti imati priliku da, osim turističke promocije ovoga grada, organizuje i neki veći sportski događaj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *