Сре. дец 6th, 2023

Skupština opštine I.Ilidža treći put prekinuta- raste li cijena odbornika za Skupštinu Grada?!

Prva redovna sjednica Skupštine opštine Istočna Ilidža iako je počela 25. januara još uvijek nije završena. Nastavak sjednice zakazan je za danas, međutim skupština je opet prekinuta, i to ponovo kod tačke dnevnog reda koja se tiče izbora odbornika za Skupštinu Grada Istočno Sarajevo.

Za razliku od prethodnih prekida čiji je inicijator bio Klub odbornika SDS-a u SO Istočna Ilidža, danas je prekid sjednice zatražio Klub odbornika DNS-a i to zbog usaglašavanja listi za Skupštinu grada kako navodi šef Kluba odbornika ove stranke Biljana Ristić.

DNS želi da usaglasi svoje liste na nivou Grada“, šturo je i nedovoljno objašnjenje onih koji očigledno u saradnji sa skupštinskom većinom iz SDS-a i PDP-a ponovo izigravaju povjerenje građana. Pitali smo gospođu Ristić, budući da je prošle sedmice izjavila da je prekid sjednice neodgovorno ponašanje prema građanima, da li je i ova njihova inicijativa izraz nepoštovanja birača.

“Jeste, rekla sam, našli ste me, stvarno je neodgovorno, ali je neophodno”, izjavila je šef Kluba odbornika DNS-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža Biljana Ristić. Na konstatacije novinara da se u javnosti spekuliše da je stvarni razlog prekida sjednice dostizanje cijene odbornika, Ristić kratko odgovara da nema komentar i da nije tačno.

“Ovo je bruka i sramota šta se radi u opštini Istočna Ilidža. Koje usaglašavanje lista, zar nije CIK potvrdio liste? Ne znam o čemu se radi? Javno pitam hoće li neko objasniti šta je pravi razlog prekida sjednice”, ističe Vladimir Ćosović šef Kluba odbornika SNSD-a u SO Istočna Ilidža i dodaje da budući da nema jasnog objašnjenja, nameće se da je pravi razlog kupovina odbornika.

Načelnik opštine Istočna Ilidža ni danas nije prisustvovao sjednici, a odbornici SDS-a i PDP-a nisu bili zainteresovani da stanu pred kamere i građanima objasne zašto odgađanjem sjednice blokiraju razvoj obećanih projekata, zašto se ne bave razvojem opštine umjesto političkom trgovinom?

Podsjećamo, sjednica Istočne Ilidže već treći put je prekinuta pri izboru odbornika za Skupštinu grada, nakon toga opština Istočno Novo Sarajevo na sjednici skupštine istu tačku skinula je sa dnevnog reda. Neodgovorno ponašanje izabranih političara usporiće formiranje Skupštine grada Istočno Sarajevo, a samim tim blokirati razvoj čitavog Grada, i opština u njegovom sastavu.

Autor: Sanja Vasković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *