21/02/2024

Šta su novinari spremili za Putina?

Ruski predsjednik Vladimir Putin govori na velikoj godišnjoj konferenciji za štampu. Za ovaj događaj je akreditovan rekordni broj novinara – 1.895. Tradicionalno, najviše njih dolazi iz ruskih regionalnih medija.

Rusija se ponosi svojom sovjetskom prošlosti i dostignućima iz tog perioda

“Kao prvo 75 odsto proizvodnih pogona u prerađivačkoj industriji je izgrađeno od 2000-ih godina. Izgrađena su 3 nova aerodroma, 12 novih železničkih stanica. Udvostručen je broj autoputeva: sa 39.000 kilometara do 80.000 kilometara. Izgrađeno je osam novih blokova na atomskim centralama”, naveo je Putin

Drugi dobar primmer, navodi on je poljoprivreda. SSSR je uvozio pšenicu, dok je Rusija danas jedan od najvećih izvoznika u svijetu. Ispred SAD i Kanade.

Prvo pitanje o klimatskim promenama. Koliko one mogu nanijeti štetu Rusiji?

Putin je podsjetio da se, prema podacima UN Rusija nalazi na 4 mjestu po emisiji gasova. On je podsjetio da niko ne zna šta je uzrok promjene klime. Ne može se odrediti kako ljudski faktor utiče na klimu.

Ruski predsjednik je podsjetio da je temperatura u Rusiji porasla 2,5 puta više nego u Evropi. Ako počne da se topi led, posljedice mogu biti vrlo ozbiljne.

Ruski predsjednik je prvu veliku konferenciju za štampu održao 2001. godine. Ona je trajala oko 90 minuta i njoj je prisustvovalo 500 novinara.

IZVOR: Nezavisne novine

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *