Tajno dovlače medicinski otpad u Krupac!

Posljednje dvije godine na deponiju ,,Krupačke stijene”,koja je u vlasništvu komunalnog preduzeća Trnovo, svakodnevno dolaze kamioni iz Federacije BiH, tvrde mještani Istočne Ilidže i Trnova. Otpad se, kažu ,odlaže i van radnog vremena deponije odnosno noću i vikendom.

Stanovnici Istočne Ilidže i Trnova imaju informacije da se na deponiju Krupačke stijene odlaže medicinski i drugi opasan otpad ,te su zabrinuti za svoje i zdravlje svojih porodica.

Sumnje mještana da se na deponiju Krupačke stijene odlaže medicinski otpad potvrdio nam je u Dževad Edhemović iz Zenice koji je radio kao vozač kamiona u bazi SFOR-a u Rajlovcu.

Dževad je u penziji i nije mu problem da iznese podatke o sumnjivim i nelegalnim radnajama bivših poslodavaca.

Međutim, vozači koji su u radnom odnosu u strahu da ne izgube posao ne smiju da javno govore šta se odlaže na deponiji Krupačke stijene.Jedan od njih,pristao je da nam ispriča šta je prevozio,ali pod uslovom da mu ne otkrijemo s identitet.

Odgovor na pitanje šta se i kako odlaže na deponiji Krupačke stijene tražili smo i od Javnog komunalnog preduzeća Trnovo koje je vlasnik deponije.

Direktor preduzeća Asleksandar Golijanin uputio nam je pisani odgovor u kojem između ostalog ističe da je tačno da  otpad dovlače i određene firme iz Federacije BiH, ali u kontrolisanim količinama i isključivo komunalni i građevinski otpad koji skladište na ekološki prihvatljiv način.

Skladištenje medicinskog otpada nije dozvoljeno ,kaže se u  odgovoru Javnog komunalnog preduzeža Trnovo.

IZVOR: BN TV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *